(VIDEO) AUTORITET ZA EKOLOGIJU? Ovako Greta odgovara na pitanja kad ispred sebe nema papir…

(VIDEO) AUTORITET ZA EKOLOGIJU? Ovako Greta odgovara na pitanja kad ispred sebe nema papir…

Čime je mlada Šveđanka zaslužila da deli podijum na konferenciji UN, sa Angelom Merkel, Emanuelom Makronom i drugim svetskim zvaničnicima?

Greta Tunberg zapalila je kako internet, tako i medije, svojim nedavnim agresivnim monologom pri UN-u. „Kako se usuđujete“ i „Ukrali ste mi detinjstvo“ su već postali prvorazredni internetski citat za komične fotografije.

Iako je bilo pomalo neprijatno gledati njen ispad gde viče pred kamerama dok objašnjava kako bi trebala da bude u školi, umesto da nastupa i protestuje pred Ujedinjenim nacijama, njena glorifikacija u delu medija po svemu sudeći je potpuno neosnovana.

Greta se u UN susrela sa novinarima, koji su inače bili prijateljski nastrojeni prema njom i veruju da klimatske promene nisu prirodni proces već ih stvaraju ljudi, ali ni u dobronaklonim uslovima Greta Tunberg se nije proslavila.

Na jednostavno pitanje novinara koju poruku žele da pošalju svetu, Greta je samo par sekundi kasnije zaboravila pitanje i tražila da ga ponovo postave, na šta je šturo odgovorila poruka je „nama je dosta“.

Na drugo pitanje da li predsednik SAD Donald Tramp treba da odgovara na njena pitanja devojčice bez srednje škole, mlada Šveđanka se ponovo zbunila i odbila da odgovori tražeći da se pitanja postave nekom drugom na bini.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite