SNIMAK ZAPALIO INTERNET: Dao ženi da nosi bure sa vodom, jer podržava jednakost polova!

SNIMAK ZAPALIO INTERNET: Dao ženi da nosi bure sa vodom, jer podržava jednakost polova!

Snimak muškarca koji ne želi da pomogne ženi koja nosi bure sa vodom, postao je hit na društvenim mrežama i izazvao raspravu o novo narativu da društvene uloge ne trebaju da budu podeljene u skladu sa polom, već jednako između muškaraca i žena,

Godinama se debatuje o takozvanoj pozitivnoj diskriminaciji u određenim sferama, a naročito u politici gde žene nezavisno predhodnog rada i položaja imaju zagarantovanu trećinu mesta na listama za lokalne i nacionalne parlamenta.

Ipak jedan čovek uspeo je da izazove haos na internetu odbijanjem da ženi pomogne u nošenju tereta, a osoba koja je okačila snimak sugeriše da se radi o razbijanju stereotipa da žene ne treba da nose težak teret dok je to posao muškaraca.

Snimak na Tviteru pokazuje mladi par koji šeta ulicom, žena se mučio da nosi bure sa vodom i prinuđena je da stane i spusti ga na zemlju, zatim je muškarac prišao i podigao bure.

Međutim umesto da ga ponese, podigao ga je visoko i stavio na ženino rame da bi ga lakđe nosila, a zatim je pokupio njenu torbu sa zemlje i nastavio da hoda uporedo sa ženom.

Korisnik Tvitera koji je postavio snimak iznad njega je napisao „Tradicionalne uloge muškaraca i žena su se promenile. Mislim da je to odlično“.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite