(FOTO) INTERNET LOV: Fejsbuk kažnjava za objave protiv NATO bombardovanja Srbije!

(FOTO) INTERNET LOV: Fejsbuk kažnjava za objave protiv NATO bombardovanja Srbije!

Kriza slobode govora na internetu, odavno je zahvatila Srbiju, a država još uvek ne želi da zaštiti elementarno ljudsko pravo građana na slobodu govora i mišljenja. Otkrivamo kako funkcioniše lova na ljude u internet grupama. 

Kompanije Fejsbuk koja u Srbiji posluje kao javna platforma koje je po definiciji u obavezi da ispoštuje sva mišljenja koja su legalna po zakonima Republike Srbije, zabranila je status o NATO bombardovanju naše zemlje.

Stranica Ne u NATO 1244 objavila je vest o izjavi generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u kome govori da je bilo legitimno i neophodno bombardovati Srbiju.

Radi se o statusu iz juna ove godine, ali je grupa kažnjena tek sada. Naime pripadnici NVO razvili su novu taktiku gušenja neistomišljenika koja se bazira na pregledu svih objava u toku godine, a zatim se selektuje jedna od njih za koju veruju da ima najveću šansu da će nakon prijave Fejsbuku ta objava biti zabranjena.

Zatim se odabrana objava prijavljuje do iznemoglosti, jer nakon prve prijave zaposleni u Fesjbuku u najčešćem broju slučaja odbiju da zabrane status. Međutim onda se objava ponovo prijavljuje desetinama, a nekada i stotinama puta dok neko od zaposlenih u Fejsbuku za pitanje cenzure ne odluči da kazni osobu koja je objavila status.

FB nam je obrisao objavu o Stoltenbergovoj izjavi da je bombardovanje naše države bilo ,,legitimno i neophodno“ objavili su na stranici Ne u NATO 1244.

Razumemo da postoje ljudi koji ne trpe drugačije mišljenje i koji su bili uvređeni našim objavama o ,,paradi ponosa“, zbog čega nam je uklonjeno čak dve objave (od kojih je jedna Ana Brnabić na gej paradi sa decom), ali ako nekome smeta to što smo izvređali Stoltenberga zbog jedne ovakve sramne izjave da je bilo neophodno i legitimno ubijati građane Srbije, to je onda neko ko nema ni grama čovečnosti u sebi i nadamo se da će NATO isto tako legitimno i neophodno bombardovati i kuću tih i takvih kojima smeta vređanje NATO-a, kada već toliko vole taj NATO.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite