(FOTO) Turci repetirali duge cevi na borca sa Košara i to pred decom! Zastrašivali grad kao nekad janičari…

(FOTO) Turci repetirali duge cevi na borca sa Košara i to pred decom! Zastrašivali grad kao nekad janičari…

Isplivao novi skandal sada već ozloglašene posete turskog predsednika Redžepa Erdogana Srbiji.

Naoružani Turci, nenaoružani Srbi i demonstracije sile pred decom. Bahato ponašanje turskih bezbednjaka tokom posete Erdogana Beogradu, izazvalo je lavine negativnih komentara na društvenim mrežama, a mnogi ponašanje Turaka upoređuju sa vremenom kada su Dahije demonstrirale silu i svoj privilegovani položaj nad Srbima u našem glavnom gradu. Sama poseta se slučajno ili namerno odigrala baš na godišnjicu gušenja Prvog srpskog ustanka.

Nezapamćen skandal, poniženje i meku okupaciju doživeli su građani Srbije, kada su pripadnici oružanih snaga predsednika Turske Redžepa Tajupa Erdogana i njegove supruge Emine, u utorak popodne repetirali duge cevi na žene i decu u kafiću preko puta turske ambasade u Krunskoj ulici u Beogradu.

Međunarodnom skandalu, koji je ostao nezabeležen većini medija, prisustvovao je veliki broj ljudi, a sve detalje ovog događaja otkriva Aleksandar Begović, jedan od uhapšenih građana, koji je nenaoružan stao u odbranu građana Beograda od naoružanih turskih vojnika.

– Sa prijteljema sam otišao ispred Predsedništva da damo podršku ratnim veteranima, koji tamo protestuju, a zatim smo seli u kafić u Krunskoj ulici, u kojem se održavao i dečiji rođendan. Lokal je bio prepun majki i predškolske dece, koja su se igrala – započinje priču naš sagovornik.

Begović objašnjava da je u jednom momentu video na ulici osobe koje sa dugim cevima šetaju ispred ambasade Turske.

– Već tada su se gosti uznemirili, a nastala je prava pometnja kada su u baštu kafića uletela četvorica naoružanih vojnika, dok je napolju bilo njih još deset-petnaest. U tom momentu mi smo skočili sa stola i upitali ih „šta to radite, zar ne vidite da su deca okolo“. Jedan od njih se namrštio i repetirao pušku na nas!

Pročitajte još:
Migrant proslavio državljanstvo silovanjem žene! Rekao joj sad mogu da radim šta hoću, dok je davio u vodi…
(VIDEO) SRBIN UBIO MIGRANTA: Desetorica mu upali u kuću, a onda je uzeo pušku!

Zatim je utrčao još jedan mali Turčin, koji očigledno zna srpski i počeo da viče na nas „marš odatle“! Poludeli smo! Jedan Tručin u mojoj zemlji da meni viče marš! Moj prijatelj Siniša je tada rekao „nisam poginuo na Košarama, a da me ubije Turčin u sred Beograda“ – kaže sagovornik „Srbin info“, inače otac petoro dece.

Begović naglašava da u tom momentu nigde nije bilo srpske policije, već da je iz ambasade izašao jedan radnik obezbeđenja.

– Upitao sam ga zar ga nije sramota što se ovo dešava u sred Beograda. Rekao sam mu da ja umirem od stida što nam Turci sa puškama plaše žene i decu. Ipak, posle razgovora s njim, poslušali smo ga i vratili se kafić. Nakon nekih 20 minuta u lokal ulazi desetak naših policajaca i hapsi nas!

Prvo su bili drski, jer očigledno nisu znali šta se tačno dešava, ali što se mene tiče može da me bije srpska policija, ali ne i turska vojska. Pretresli su nas i pitali šta se dogodilo. Kada smo im objasnili, odgovorili su: „pa, što su nas uopšte zvali“.

Ispostavilo se da je ambasada Turske stalno pritiskala našu policiju zbog navodno međunarodnog incidenta, pa su žandari bili pronuđeni da nas drže naredna tri sata. Bili su veoma korektni i imali razumevanja za našu burnu reakciju – poručuje Begović.

Pročitajte još:
Telohranitelji Emine Erdogan upadali u kafiće sa dugim cevima, maltretirali ljude po Beogradu!
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Vezali gradonačelnika za kola i vukli ga ulicama, jer je slagao birače!

Redakciji portala „Srbin info“ prenusi da su im se u toku dana Erdoganove posete Vuliću javljali čitaoci i iz ostalih delova Beograda, koji su tokom utorka uslikali naoružane turske vojnike, uz komentare da ovakvo poniženje Srbija dugo nije doživela.

BONUS VIDEO – Na koji  način funkcioniše korupcija unutar EU i koje će sve probleme pretrpeti srpska ekonomija, ako nastavi sa procesom približavanja EU pogledajte u emisiji produkcije Centar. 

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite