NE MOŽE! Poljska zabranjuje seksualno obrazovanje za decu! LGBT grupe besne na vlast…

NE MOŽE! Poljska zabranjuje seksualno obrazovanje za decu! LGBT grupe besne na vlast…

Poljski parlament u sredu je izglasao predlog zakona koji kriminalizuje „promociju maloljetničke seksualne aktivnosti“, što mnogi vide kao kriminalizaciju pokušaja uvođenja seksualnog obrazovanja u škole na mala vrata, koje se praktikuje u opštinama u kojima su na vlasti liberalno-levičarske stranke. 

Ispred parlamenta okupili su se protestanti, od opozicionih liberalnih političara bliskih idejama EU i Džordža Soroša sa sledbenicima nevladinih organizacija koje žele da pruže uslugu seksualnog obrazovanja u školama.

Poljske škole nemaju formalno seksualno obrazovanje, već umesto toga podučavaju učenike o „pripremi za porodični život“. Opštine i gradovi u kojima su na vlasti liberalne stranke dozvolili su uvođenje seksualnog obrazovanja u škole mimo državnog programa.

Vladajuća stranka PiS, koja je upravo osvojila većinu na parlamentarnim izborima odlučila je da stane na kraj takvoj praksi sa ovim zakonom, a kritičari stranku optužuju da je tokom izborne kampanje promovisala takozvanu homofobiju, pseudo psihjatrijski termin kojim se služe liberali iako takva fobija nije poznata u psihjatrijsko struci.

Zvaničnici stranke u više su navrata nazvali LGBT agendu i LGBT aktiviste „stranim uticajem koji narušava poljski nacionalni identitet“.

Parlamentarni zastupnik PiS-a Marcin Ociepa poručio je da učitelji zbog novog zakona neće ići u zatvor te da se radi o teorijama zavere pristalica liberalizma.

„Ovaj zakon samo govori da nije dozvoljeno podsticati osobe mlađe od 15 godina da imaju polne odnose ili da se upuštaju u druge seksualne aktivnosti, ne vidim ništa loše u ovom zakonu.“

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite