(VIDEO) ANA JE HEROJ: Ubijala je džihadiste do samog kraja i posvetila život drugima!

(VIDEO) ANA JE HEROJ: Ubijala je džihadiste do samog kraja i posvetila život drugima!

Najveći strah islamista u Siriji je da budu ubijeni od strane žene, zbog stava da su žene niža vrsta od njih…

Ana Kembel (26) volontirala je sa kurdskim Jedinicama za zaštitu žena – brigade kurdske jedinice za zaštitu naroda u kojoj su sve žene – u opkoljenom gradu Afrinu kada je umrla u martu 2018. godine.

U Siriju je putovala preko Libana 2017. godine i pogođena je u navodnom turskom vazdušnom napadu. Ana je osmi državljanin Britanije koji je poginuo u zemlji, ali prva žena.

Njen otac Dirk Kembel iz istočnog Saseksa pokrenuo je kampanju kako bi njeno telo dopremio kući iz regije koja je sada pod kontrolom Turske, piše Skaj njuz.

On je rekao kako su dosadašnji apeli kod britanske i turske vlade bili neuspešni, uprkos tome što se zna tačna lokacija njenog tela.

„Ministarstvo inostranih poslova ponovilo mi je više puta da ‘rade najbolje što mogu’. Ali nisu uradili ništa da pomognu. Nije mi ostavljena nijedna opcija osim da se okrenem legalnoj borbi“, rekao je Kembel.

Kako je istakao, „Ana je dala svoj život boreći se za slobodu, prava i živote drugih. Sramota je za Veliku Britaniju i za Tursku što je njeno telo ostavljeno da trune u ruševinama razrušenog grada“, dodao je otac.

Ožalošćeni otac prikuplja sredstva za pravne troškove kako bi mogao da pokrene sudski postupak protiv Turske.

Izvor: Dejli Mejl/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite