Italijanska ministarka kaže da migrantska invazija ne postoji! Evo šta je slagala…

Italijanska ministarka kaže da migrantska invazija ne postoji! Evo šta je slagala…

Dok u Italiju masovno pristižu brodovi nakrcani migrantima, vlast poriče njihov dolazak u zemlju.

Novi italijanski ministar unutrašnjih poslova Lučana Lamborđeze rekla je da u Italiji ne postoji „migrantska invazija“ i da je ove godine smanjen broj dolazaka migranata i tražilaca azila u falsifikovanju podataka, ministarka je izostavila da je najveći deo ove godina Salvinijeva bivša vlada blokirala dolazak migranata.

Bivši italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini i po rejtingu najpopularniji političar, rekao je da se broj migranata koji dolaze u Italiju utrostručio i založio se za „prekid invazije“, navodi AFP.

Ona je rekla da je ove godine u Italiju stiglo 9.600 migranata i tražilaca azila, što je mnogo manje u odnosu na 22.000 koliko ih je došlo 2018. godine. Poredeći podatke koji nisu za poređenje, jer je manipulativno izvukla statistiku za celu godinu (dok je Salvini bio na vlasti), sa druge strane Salvini nije govorio o celoj godini već o tome da se migracija uvećala od dolaska na vlast Socijalista, sa pokretom od 5 zvezdica.

„Ne postoji nikakva invazija“, rekla je Lamborđeze u intervjuu za list „Republika“.

Lamborđeze (66), bivši službenik i samozvani „nezavisni političar“ preuzela je dužnost ministra u septembru nakon formiranja nove koalicione vlade između Pokreta pet zvezda i Demokratske partije levog centra.

Izvor: Dnevna Gazeta/Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite