(FOTO) Bilbordi koji promovišu sterilizaciju, imaju slike isključivo bele dece!

(FOTO) Bilbordi koji promovišu sterilizaciju, imaju slike isključivo bele dece!

Zamislite koliku medijsku buku bi izazvali bilbordi koji promovišu sterilizaciju neke manjinske grupe, sa slikama njihove dece? Kada je u pitanju evropska populacija, onda to nije nikakav problem…

U Londonu su ovih dana osvanuli bilbori koji prikazuju veliki broj bele dece, bez ijednog dečaka ili devojčice migrantskog porekla. Ništa ne bi bilo sporno da plakati ne promovišu sterilizaciju, očito usmerenu na Evropljane koji ionako već imaju nisku stopu nataliteta.

„Zamislite grad koji je manje zakrčen dajte svoj doprinos – sterilizujte se! Jupi!“ stoji na promotivnom plakatu.

London je danas većinski nastanjen imigrantima koji drže preko 50% populacije, pa se promocija sterilizacije putem plakata koji ne prikazuju niti jedno obojeno dete po svemu sudeći odnosi isključivo na osobe evropskog porekla.

Navodno je nepoznato ko stoji iza ovakvih plakata, a moguće da je reč o nečijoj rasističkoj provokaciji.

Ono što je činjenica jeste da se u Britaniji izuzetno posvećeni promociji etničkih manjina putem reklamnih poruka. Štoviše, studija na preko 2000 reklama iz 2018. navodi kako je kako se broj crnaca, Azijata i drugih manjinskih skupina u reklamama povećao sa 12 na 25 posto između 2015. i 2018. godine. Nigde i ni u kom slučaju niko nije promovisao njihovu sterilizaciju.

Zanimljivo, ovaj bilbord ne ispunajeve uobičajene „kvote za različitost“ kao drugi u Londonu-napisao je Čarli iz Londona koji je prvi postavio slike rasističkog bilborda.

Niko od nadležnih organa nije reagovao na rasističke plakate i trenutno se ne vrši istraga povodom plakata koji podstiču na netrpeljivost, a nije se oglasio ni Sadik Kan gradonačelnik Londona poreklom iz Pakistana kojem je prioritet borba protiv mržnje na internetu kao i na ulicama Londona.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite