Intervenisala policija, privođenja ispred RTS na protestu povodom Vučićeve emisije!

Intervenisala policija, privođenja ispred RTS na protestu povodom Vučićeve emisije!

Simpatizeri “1 od 5 miliona” i pristalice opozicije predvođeni Boškom Obradovićem okupili su se večeras ispred RTS-a, gde je od 21 sat bilo najavljeno gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji „Upitnik“. Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi Javnog servisa bio je u nekoliko navrata nakratko obustavljen.

Kako javlja reporter sa lica mesta, nešto pre 22 sata pristalice opozicije i SNS-a razišle su se iz Takovske i deo njih je otišao u Aberdarevu, gde su ih sačekale jake policijske snage. Saobraćaj u tom delu grada je iznova na kratko bio obustavljen, ali se jedan vozač oglušio o zabranu i pokušao da automobilom uđe u Aberdarevu. Zajedno sa svojim saputnikom odmah je priveden.

Ispred RTS-a je, kako javljaju reporteri, Obradovića večeras dočekala i grupa penzionera, a pred ulazom u Javni servis bilo je i policije. U jednom trenutku je došlo i do koškanja između dve grupice ljudi, ali je policija sprečila da sve to preraste u incident. Među okupljenima je i funkcioner SzS Nikola Jovanović.

Obradović je novinarima ispred RTS-a rekao rekao da su on i njegove pristalice došle da „podrže studente iz Udruženja „1 od 5 miliona“, a ne zbog pritiska i napada na predsednika Srbije“. Obradović je, u istom tonu u kojem je ceo dan ironisao ukazivanja na moguće nerede pred RTS-om, rekao da su mediji „podigli atmosferu“ samo zato što je nekoliko studenata najavilo da će na ulazima u RTS sačekati predsednika i postaviti mu jedno pitanje.

Pristalice SNS uzvikivale su „Aco Srbine“ i uvrede na račun lidera opozicije, dok su pristalice opozicije uzvraćale uvredama na račun Aleksandra Vučića i pevale „Oj, Kosovo, Kosovo“. Ispred zgrade Javnog servisa došli su predstavnici Saveza za Srbiju Borko Stefanović i Janko Veselinović, kao i lider demokrata Zoran Lutovac.

Pre nego što će Vučić stići u RTS, jake policijske snage obezbeđivale su zgradu Javnog servisa u Takovskoj ulici. Policijski kordon povukao se oko 21:40 iz Takovske, pošto su ovaj ulaz u zgradu RTS-a napustili i pristalici opozicije i pristalice SNS-a.

Tokom trajanja „Upitnika“ Boško Obradović je na svom Twitter profilu objavio da će „gledaoci u ‘Upitniku’ videti lice straha“:

Vučić je nešto pre 21 sat stigao u zgradu RTS, što je i objavio na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Lider Dveri Boško Obradović je ranije na Tviteru preneo poziv „1 od 5 miliona“ koji se pojavio na društvenim mrežama „Dođi i pitaj Aleksandra Vučića ono što RTS neće“, a potom jutros objavio: „Ko to kaže da Vučić ne sme večeras da dođe u 21 sat uživo na emisiju Upitnik na RTS jer ga ispred ulaza čekaju studenti i građani da ga nešto priupitaju?“, a potom i pitanje „Hoće li doći u Upitnik na RTS u Takovskoj ili bežite da snimate u Košutnjaku“.

Izvor: Blic/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite