DODIK ZAGRMEO: Nisu to migranti, to su kolonizatori! Imaćemo scenario bivše Jugoslavije…

DODIK ZAGRMEO: Nisu to migranti, to su kolonizatori! Imaćemo scenario bivše Jugoslavije…

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao – da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

– Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati – rekao je Dodik za Srpskainfo.

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

– Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije „koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku“.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite