U Crnoj Gori kršten prvi transvestit, LGBT organizacije kažu ovo su prave EU integracije!

U Crnoj Gori kršten prvi transvestit, LGBT organizacije kažu ovo su prave EU integracije!

U Crnoj Gori je istorija po prvi puta krštena osoba koja je žena, ali poriče svoj DNK i veruje da je muškarac.

Foto: Facebook

Vuk Adžić kršten je u nedelju uz blagoslov Mitropolije-crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, izjavila je predsednica Upravnog odbora političke organizacije LGBT Foruma Bojana Jokić.

Ona je dodala da je Adžić navodno kršten pod imenom Vuk, iako mu u ličnoj karti još uvek stoji žensko ime -preneo je sinoć CdM.

Vuk je biološka žena koji još nije izvršila kastraciju i pravljenje imitacije muških polnih organa.

„Danas je hrišćanska ljubav prema čoveku pobedila sve razlike. Hvala Mitropoliji na raširenim rukama spremnim za zagrljaj za svu svoju decu“ – napisala je Jokićeva na svom Fejsbuku.

Portal prenosi da se Adžić krstio u crnogorskoj nošnji, a Bojana Jokić je dodala da je ovo prvi slučaj krštenja transvestita koji nije prošao „tranziciju“.

– Od hormonske terapije, sa svim svim propratnim operacijama. Glavni proces tranzicije je donja operacija. Ona još uvek važi za krucijalnu u poimanju promene pola – pojasnila je Jokić proces kastracije i izrade „novih genitalija“.

Krštenje prve trans osobe u Crnoj Gori je istorijski događaj, posebno što zvanična Crna Gora, uz sve težnje ka evro-atlanskim integracijama, transrodnim osobama onemogućava potvrdu identiteta, ponekad i po nekoliko godina.

Na pitanje upućeno Mitropoliji crnogorsko-pimorskoj o tačnosti informacija da su Mitropolija i mitropolit Amfilohije dali blagoslov za krštenje Vuka Adžića, stigao je odgovor da Mitropolija nikada javno ne objavljuje lične podatke vernika, tako da ne može ni da potvrdi ili demantuje navode.

Izvor: Tanjug/Standard.me/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite