(VIDEO) Verujte nama, a ne svojim očima! Žena pozvala na kanibalizam beba, portal tvrdi to je laž!

(VIDEO) Verujte nama, a ne svojim očima! Žena pozvala na kanibalizam beba, portal tvrdi to je laž!

Hrvatski portal zadužen za kontrolu sadržaja na Fejsbuku u Srbiji, pod nazivom Faktograf.hr, tvrdi da izjava žene koja kaže da zbog klimatskih promena moramo da jedemo bebe, pretstavlja lažnu vest iako snimak jasno dokazuje o čemu se radi. 

Na skupu radikalne levičarke Aleksandre Okasio Kortez, koja je i kongresmenka SAD jedna od žena koja je došla da je sluša ustala je iz njene publike i zatim održala govor da zbog klimatskih promena, mora da se jede meso beba. Sve ovo je što neosporna činjenica, da se desilo o čemu svedoči i video snimak.

Svi tekstovi u našoj zemlji preneli su događaj kao govor aktivistkinje na skupu, a NE KORTEZOVE. Ipak Faktograf demantuje vest da je Kortezova prihvatila takav stav, što apsolutno nigde nije navedeno.

Kao ključni dokaz da se ne radi o pristalici kongresmenke, navode Tvit grupe La Rouche, koju inače vodi osuđivani prevarant Lyndon Hermyle LaRouche Jr. i tvrde da su pro-trampovi aktivisti sabotirali Kortezovu. Ipak La Rouche je na izborima za predsednika SAD čak 7 puta izlazio kao kandidat za nominaciju ispre Demokratske stranke, to jest stranke Okasio Kortez.

Nije poznato da li je osuđivani prevarant La Rouche zaista poslao svoju članicu na skup ili je to samo još jedna prevara, kojom želi da skrene pažnju na sebe, ali je sa druge strane predsednik SAD Donald Tramp jasno rekao na svom Tviteru da se radi o pristalicama Kortezove na svom Tviter nalogu. Samim time Tvit dugogodišnjeg demokrate, ne može se uzimati kao činjenica.

Sajt Blumberga jednan od najvećih medija u SAD označio je snimak sa „Moramo da jedemo bebe- aktivistkinja protiv klimatskoh promena se suočila sa AOC u Njujorku“, nakon toga su portali u Srbiji preneli vest. Ipak portal Faktograf koji ima alternativno tumačenje činjenica proglasio je vest kao lažnu vest propagatora iz Srbije i time sabotirao njeno deljenje na Fejsbuku.

Ostaje otvoreno pitanje ko je Faktograf.hr da zauzima stranu o spornoj temi i ne samo to, već da cenzuriše ili sputava vesti na društvenim mrežama u saradnji sa Fejsbukom?

Teksta Faktografa.hr ispisan nadmenim i arogantnim tonom, ispunjen dezinformacijama možete o orginalu pročitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite