(VIDEO) GENERAL DELIĆ: Na Šiptarski Bljesak, Srbija treba da odgovori Olujom!

(VIDEO) GENERAL DELIĆ: Na Šiptarski Bljesak, Srbija treba da odgovori Olujom!

Četvrti okrugli sto iz ciklusa pod nazivom „Reintegracija ili razgraničenje. Razgovori o budućnosti Kosova i Metohije“ održan 7. novembra 2019.godine u 14 časova, u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Na ovom naučno-stručnom skupu, sa naglaskomi na vojne aspekte kosovsko-metohijske krize, nastupili su, general Branko Krga, general Radovan Radinović, general Siniša Borović i general Božidar Delić.

Govoreći o NATO agresiji i ratnim zločinima nad srpskim civilima, Deliće je rekao da se devedsesetdeveta godina desila Srbiji, jer tehnološki napredak sveta nije praćen sa moralnim napredkom.

Delić kritikuje odnos vlasti povodom Severa Kosvoa, kako kaže sva naša rukovodstva od rata pa do danas nisu bila dorasla izazovu rešavanje problema Kosova i Metohije. Imali smo deo Kosova na koji nije stupila šiptarska čizma, sve dok nisu počeli Briselski sporazumi.

„Kad kažu razgraničenje, to bi bilo razgraničenje sa mozgom, a pojedninci su se stvarno razgraničili sa vojim mozgom, drugo je reintegracije, ona ima mnogo modela i na tome treba da se radi. Da li vreme radi za nas, da ja mislim da ono radi za nas!“ poručuje general Delić.

Rezolucija 1244 je rezolucija izuzetne snage bez obzira koliko neko pokušava da je osporava.

Pročitajte još:
SILOVALI JE DOK NIJE UMRLA: Arapi i Afrikanci nadrogirali pa zlostavljali maloletnicu u napuštenoj zgradi!
Avganistanci i Sirijci naoružani mačetama napali diskoteku! Isečen vrat, gostu zabijen komad drveta u oko…
(FOTO) Slika voza punog migranata, bez ijednog Srbina uznemirila Evropu!

Mi ćemo se sa Šiptarima sresti, sigurno. Da li smo za to spremni da na njihov Bljesak odgovorimo Olujom, ili ćemo doživeti i Bljesak i Oluju? Delić naglašava da se ne slaže sa ocenama da je naša vojska sada spremnija nego 99-e godine i kritikuje strategijski plan sadašnje vojske, jer uprkos kupovini opreme nije obezbeđen komandno informacioni sistem koji povezuje PVO.

Avioni koji su kupljeni ne mogu da ostvare svoje potencijal više od 50%, a najgore je što se nekompetentni ljudi nalaze na mestima za odlučivanje. Nabavke su loše i novac se ne troši kako treba, podvukao je Delić.

Postoji narodna izreka „Mečka se ne plaši rešetom“, kako ističe Albanci su testirali naše reakcije na njihovo nasilje, ali je Srbija mlako reagovala što potstiče dalje nasilje.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite