(FOTO) Apatinca tukli kamenom! Policija nije reagovala kada sam prijavio migrante, a onda…

(FOTO) Apatinca tukli kamenom! Policija nije reagovala kada sam prijavio migrante, a onda…

Apatinac Đorđe Selih – Žućo(57), sa Vikend naselja Vagoni, je još jedna žrtva migranata koji su, prethodnog vikenda, bili u centru pažnje šire javnosti zbog tragedije koja im se dogodila pri pokušaju da se čamcima prevezu preko Dunava do hrvatske obale.

Apatin/Ilustracija

Đorđe je, dok je sedeo za stolom i motao duvan u svojoj vikendici, zadobio jak udarac u predelu glave, od čega se onesvestio. Nije video napadača, jer mu je prišao s’ leđa, ali sve što se posle događalo, tvrdi, navodi ga na zaključak da je napadač (ili više njih) bio iz grupe migranata koji su ukrali čamce sa Vagona.

Još tvrdi da je tragedija mogla da se spreči, samo da je policija odreagovala ranije na njegove telefonske pozive i pokupila migrante koji su se danima krili po bungalovima i vikendicama u blizini Vagona, čekajući pravo vreme da ukradu čamce i krenu preko Dunava.


-Da su došli tada, kad sam ih zvao, ne bi bilo krađe čamaca, ne bi bilo prevrtanja i nestanka, najverovatnije i utapanja te četvorice, a ne bih ni ja imao razbijenu glavu, započinje priču naš sagovornik, koga smo zatekli tamo gde živi poslednjih 25 godina, u njegovoj vikendici na Vagonima.

ONESVEŠĆEN, UDARCEM U GLAVU S’ LEĐA

Žućo svoj dom na Vagonima ne napušta nikad. Ostaje jedan od malobrojnih i tokom hladnih jesenjih i zimskih dana. Osim što čuva svoju, brine i o drugim vikedicama i jedan je od najupućenijih u sva dešavanja u i oko Vagona. Tako mu i priča o migrantima nije ni nova, ni nepoznata.

-U nedelju, pre podne, sam ih oterao iz naselja na bent. Kampovali su u prvom bungalovu. Pozvao sam Pograničnu policiju u Bezdanu, prvi put u 9 i 15, a drugi put u 10 sati i 20 minuta, evo, imam zabeleženo u telefonu. Rekli su da nemaju patrolu na terenu, ali da su javili pograničnoj, odnosno rečnoj policiji u Apatinu i da će oni doći, kao i daje još neko, osim mene,zvao zbog migranata. Međutim, niko se nije pojavljivao ceo dan, započinje Žućo svoju priču.

Negde, u sumrak, povukao se u vikendicu, uključio televizor i seo za sto, da mota duvan. Svega ostalog, kaže, seća se kao kroz maglu.

-Bio sam leđima okrenut vratima. Ništa nisam čuo. Čak ni pse da su zalajali. Samo sam, u jednom momentu, osetio udarac u glavu. Pao sam sa stolice, pored stola i onesvestio se. Sledeće čega se sećam je pas, koji je bio pored mene i lizao me po licu. Nekako sam uspeo da ustanem i prebacim se na krevet. Nisam imao snage i jako me je bolela glava. Da li sam se opet onesvestio ili sam zaspao, ne znam. Tek ujutro sam došao sebi i pozvao policiju, rekavši im da je neko hteo da me ubije, nastavlja svoju ispovest naš sagovornik,pokazujući tragove osušene krvi na jastuku, koju nije ni primetio, kao ni onu ispod stola, dok mu policajac nije pokazao.

Policija ga je, kako kaže, odvezla u apatinsku Hitnu pomoć, odakle je, nakon pregleda i ukazane prve pomoći, prevežen u somborsku bolnicu, gde je, na odeljenju Hitne hiruške službe,ostao tri sata. Pokazuje nam izveštaj lekara na kom je, uz sve ostalo, navedeno da je o njegovom slučaju obavešten i SUP.

JA ŽIVIM NA VAGONIMA I BRANIĆU IH

Kad se vratio iz bolnice, tek je onda saznao šta se sve zbivalo nakon napada na njega, dok je bio u nesvesti.

-Pričaju mi da su se sinoć utopili neki migranti, da su ukradeni čamci, da je bilo provala i uništavanja košnica. Shvatim da se sve to događalo dok sam ja bio u nesvesti. Mene su napali iz osvete što sam ih izbacio iz naselja, ali i da me eliminišu kako bi bez problema došli do čamaca. I ne fale dva, već četiri čamca. Ukrali su ih kad su mene onesvestili, priča Žućo i dodaje da nije bio van svesti, da im nikad ne bi dozvolio da ukradu čamce ili bilo šta drugo iz naselja.

-Ja ovde živim i ne želim da ni tebi fali nešto. Bez obzira da li su u pitanju migranti ili domaći lopovi. Želim da smo svi sigurni. Zamalo životom da platim samo to što branim naše Vagone od njih. Nažalost, da se nije desilo to na Dunavu, javnost ne bi saznala ni za provaljivanja u vikendice, ni za uništavanja košnica, ni za krađu čamaca…, kaže Žućoi naglašava da ga od ponedeljka do danas, niko iz policije nije kontaktirao (?!).

Pročitajte još:
(VIDEO) SEKUNDA PRE MASAKRA: Migrant pokušao da otme pištolj srpskom policajcu u prodavnici IDEA!
ŠID: Migranti su mi sve pokrali, pale nam kuće i napadaju žene pred decom!
(VIDEO) Paravojne formacija u Sloveniji, teraju migrante sa vazdušnim puškama i sekirama!

-Kad te pas ujede, dobiješ naknadu. Kad te migrant napadne, nigde traga da se to dogodilo. Niti je bio kakav uviđaj, niti je ko od mene tražio ili uzeobilo kakvu izjavu. Samo su me prebacili u Hitnu. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv migranata, ali ali imam protiv napada, krađa, obijanja, uništavanja…

Dodaje da je, od kad su se pojavili migranti, do sada, imao više puta trovanje pasa. Nekada ih je imao devet, danas samo dva. Takođe, navodi i da je dobijao i odbijao ponude da im da smeštaj ili da ih prevozi preko Dunava, za tarifu od 1.500 evra.

-Odbijam kontakt sa njima. Ne želim ih u naselju, ne želim da se ovuda kreću. Ne želim da niko živi u strahu od njih. I dalje ću branitiVagone, ne plašim se, samo sam obazriviji i još više rešen da im ne dozvolim da napadaju, kradu i provaljuju. Sam ili uz pomoć policije, ne zavisi od mene. Ja ovde živim i neću odustati, zaključuje naš sugrađanin Đorđe Selih – Žućo, svojevrsni čuvar Vagona u zimskom periodu.

BONUS VIDEO- Beograđanka svedoči o nasilju koje migranti vrše nad našim građanima u Savamaloj, napadima kamenicama, napastvovanju žena i naseljavanju migranata u Beograd po istom šablonu po kojem su se Albanci naseljavali na Kosovu:

Izvor: Apatinske novine

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite