RATNA ZONA: Švedska se po broju eksplozija izjednačila sa Avganistanom!

RATNA ZONA: Švedska se po broju eksplozija izjednačila sa Avganistanom!

Sveučilište za nacionalnu obranu objavilo je podatak da je broj bombaških napada u Švedskoj sada usporediv jedino s a Avganistanom. Švedska vojska je istovremeno utvrdila da se slične eksplozivne upotrebljene u Švedskoj, naprave koriste u Afganistanu i Maliju.

U nekadašnjoj utopiji, danas boravi više hiljada avganistanskih imigranata, koji su pobegli iz matične domovine uz tvrdnje da im tamo preti opasnost.

Međutim, u međuvremenu se broj bombaških napada u Švedskoj drastično povećao te je po tom pitanju teško usporediv sa bilo kojom zemljom Europe. Jedino relevantno poređenje trenutno je sa Avganistanom, javlja TV4.

Prema Henriku Häggströmu, višem analitičaru pri Sveučilištu za nacionalnu obranu, analitičari su morali da posegnu čak do Afganistana da bi uporedili brojke.

„Mislim da morate posegnuti do Afganistana da biste pronašli sličnu situaciju koja se pojavila u Švedskoj, naravno proporcionalno po broju stanovnika,“ rekao je Häggström.

Sve do septembra ove godine zabeležene su 173 eksplozije u Švedskoj, od kojih je velika većina izazvala samo materijalnu štetu. Sreća u nesreći je da u Švedskoj ima izrazito mali broj ljudskih žrtava ovih eksplozija.

Švedske oružane snage u međuvremenu su otkrile kako su eksplozivne naprave korišćene u Švedskoj vrlo slične onima sa kojima su se švedski vojnici susreli u vojnim misijama na Bliskom istoku, prenosi Sveriges Radio.

Pročitajte još:
(FOTO/VIDEO) Vučić prihvatio migrante iz Mađarske, šta radi njihova policija u Obrenovcu?!
(VIDEO) KAO SPARTANCI: Ovako su brojčano nadjačani grčki vojnici, odbranili Evropu od migrantske invazije!
VRATITE SE ODAKLE STE DOŠLI: Italija zabranila aktivnosti NVO sa migrantima, niko ne sme da ih prevozi na moru!

Policija je prethodno uporedila bombaške napade sa onima baskijske ETA terorističke organizacija u Španiji. Međutim, pokazalo se kako bombe u Švedskoj više podsećaju na one u Afganistanu i Maliju.

„Ne želim ulaziti u to kako su tačno napravljene bombe i od čega se sastoje, ali pronašli smo sličnosti, da! Ponekad su to iste komponente, vidimo istu strukturu, sličan pristup,“ rekao je operativni narednik policije Jan Thörnqvist.

BONUS VIDEO – Na koje načine su migranti širom Evrope formirali takozvane „zabranjene zone“ u koje policija više ne sme da ulazi, slične onim zonama koje su Albanci formirali na Kosovu pre rata, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: TV4/Sveriges Radio

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite