(VIDEO) GRAĐANI PRIMORALI VLAST: Počela je akcija iseljavanje migranata iz Šida!

(VIDEO) GRAĐANI PRIMORALI VLAST: Počela je akcija iseljavanje migranata iz Šida!

Nakon više meseci kontinuiranih incidenata vlast je primorana da napravi prvi ustupak.

Akcija izmeštanja ilegalnih migranata sa područja Opštine Šid uslediće u narednim danima ekskluzivno je za STV izjavio Zoran Semenović zamenik predsednik Opštine Šid. Migranti će biti prosleđeni u druge prihvatne centre.

Cilj je da se omogući normalno funkcionisanje stanovnicima Šida i smanje tenzije koje su nastale na relaciji građani migrantska populacija usled čestih događaja koji nikome nisu naneli dobrobit.

Svakodnevnica u kojoj su šiđani uznemireni zbog prisustva ilegalnih migranata na ulicama grada koji prave problem uskoro će biti promenjena. Pokušaji otimanja novčanika i upadi u stambene objekte događaju se sporadično koje prijavljuju meštani. Nadležni najavljuju akciju u kojoj će ova lica biti privedena i prebačena van teritorije Opštine Šid u druge prihvatne centre na području republike.

Pročitajte još: 
OČAJNI APATINCI MOLE DRŽAVU: Plašimo se, zaštite nas od migranata! Zašto diraju našu decu i žene?
OKUPIRAJU ZGRADE: Migranti razvalili zid i uselili se u objekat 100 metara od Vlade, pale vatru…
(VIDEO) Migrant preti Srbima, sećićemo vam glave zajedno sa Albancima! Vadićemo vam organe…

Akcija će se sprovesti u narednih 5 do 7 dana. Nju će zajedno realizovati u saradnji nadležne institucije i Opština Šid. Svi migranti koji nisu prijavljeni u prihvatne centre biće dislocirani izvan teritorije Šida.

Lica koja su smeštena u prihvatne centre biće i dalje tu na području Opštine Šid uz kontrolu kretanja dok im se ne reši njihovo pitanje prolaska ka krajnjoj destinaciji za koju su se po prijavi izjasnili.

O situaciji sa migrantskom populacijom na području Opštine Šid opširnije možete pogledati u ponedeljak u novom izdanju emisije Srem na dlanu od 17 časova. O tome je na konferenciji za medije u stranačkim prostorijama govorio Zoran Semenović zamenik predsednika Opštine Šid.

BONUS VIDEO- Beograđanka svedoči o nasilju koje migranti vrše nad našim građanima u Savamaloj, napadima kamenicama, napastvovanju žena i naseljavanju migranata u Beograd po istom šablonu po kojem su se Albanci naseljavali na Kosovu:

Izvor: Sremske Novine/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite