NIJE NEVINA ŽRTVA: Hrvatski policajci ponovo upucali ilegalnog migranta, evo šta je uradio…

NIJE NEVINA ŽRTVA: Hrvatski policajci ponovo upucali ilegalnog migranta, evo šta je uradio…

Ovo je drugi slučaj da policajac puca u migranta za manje od mesec dana na području Hrvatske.

Hrvatska policija saopštila je danas da je policajac ranio migranta na području Mrkoplja, a do opaljivanja je došlo, nakon što je migrant koji je ušao u zemlju nepozvan kriminalnim putem, pružao aktivan otpor policajcu.

Prema navodima u saopštenju policije, migrant je lakše ranjen.

Slučaj se, dodaje se u saopštenja, dogodio juče u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja, kada su policijski službenici PU primorsko-goranske, koji provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija i prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba.

„Tokom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u nameri da spreči policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim delovanjem prouzrokovala opaljivanje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je zadobio povrede”, stoji u policijskom saopštenju, piše hrvatski sajt „Indeks”, a prenosi Tanjug.

Migrantu je, dodaje se, odmah pružena hitna medicinska pomoć, a prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj povredi.

Navodi se i da se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se dogodilo ovo ranjavanje.

Izvor: Politika/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite