(VIDEO) Gde je sada ta komunalna milicija? Migranti na pijaci zauzimaju tezge, našim ljudima otežan rad!

(VIDEO) Gde je sada ta komunalna milicija? Migranti na pijaci zauzimaju tezge, našim ljudima otežan rad!

Dok snimci incidenata sa komunalnom milicijom i našim prodavcima izazivaju buru na društvenim mrežama, za migrante važe dvostruku aršini.

Na beogradskim, ali i pijaci u Somboru, Šidu i drugim mestima, migranti prodaju: mleko, konzerve, ćebad, šalove, kape i ostalu garedorbu koju su od Srbije dobili besplatno, kao pomoć. Ovime migranti prave neravnopravnu konkuernciju našim prodavcima i otežavaju im posao.

Mi njima, oni nama. Ali oni nama za novac. Mi njima za džabe, od srca. Humanitarnu pomoć, koju smo im dali, oni prodaju i to na našim pijacama.

Beogradska pijaca Zeleni venac, samo je jedna od lokacija na kojoj oni to rade. Na njoj se stalno mogu sresti migranti, koji na različitim krajevima pijace prodaju ono što su dobili od Srbije.

Robu prodaju na improvizovanim tezgama – kutijama, ali je uglavnom kriju u rančevima i kesama, koje drže pokraj sebe, tako da se na prvi pogled stiče utisak da oni tu sede spremni za put, i čekaju nekog.

Kako smo uspeli da saznamo, šal kod njih košta 100 dinara, a ništa skuplje nisu ni kape i majice. Rukavice mogu da se pazare za 50, a kape za 80 dinara.

Ostali prodavci na pijaci, koji imaju uredno zakupljene tezge na kojima preodaju hranu, da su migranti na ovoj pijaci svaki dan.

Pročitajte još:
Migranti mu gurnuli nož po grlo i naredili daj srpske pare! Ja ne želim da me proteraju iz mog grada!
VULIN: Spremni smo da primimo još više migranata, formirana je radna grupa!

– Barabar sa nama, i oni se svaki dan trude da prodaju to što imaju. Mi, a niti bilo ko drugi ih ne tera odavde, a mislim i da im ne može niko ništa. Naravno, ružno je što prodaju to čega su se naši ljudi odrekli u njihovu korist – kaže jedan od prodavaca voća i povrća.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije sa pijace u Somboru, na kojima se vidi migrant koji prodaje mleko, konzerve i druge proizvode koje je dobio kao humanitarnu pomoć.

Da se ne radi o izlovanom i sporadičnom problemu svedoče i video reportaže na kojima migranti otvoreno govore da prodaju po srpskim pijacama dok nadležni ne rešavaju problem.

BONUS VIDEO: Više o tome kako će migranti ponoviti Srbiji scenario sa Kosova, kao i svedočenja o napadima na naše građane od strane azilanata, možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevna Gazeta/Srbija24.blogspot.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite