Kerovi i bombe: Srbi u 3 sela oformili patrole protiv migranata! MUKA IM JE DA BUDU ŽRTVE…

Kerovi i bombe: Srbi u 3 sela oformili patrole protiv migranata! MUKA IM JE DA BUDU ŽRTVE…

Zbog ekonomskih migranata koji tokom noći, pod okriljem magle, pokušavaju preći granicu sa Hrvatskom na Savi, meštani nekoliko sela i gradiških prigradskih naselja strahuju za svoju bezbednost.

Stanje je kulminiralno tokom januara kada su migranti, koji dolaze u većim grupama, počeli provaljivati u kuće.

To je poprimilo široke razmere, a osim prijave policiji, stanovnici Bok Jankovca, Kozinaca, Mačkovca i drugih susednih naselja nizvodno od Gradiške samostalno su organizovali noćne straže. Na više kuća istaknuta su upozorenja na opasnost od pasa i bombi.

– Migranti dolaze skoro svake noći, svi smo zbog toga uznemireni. Njih dovoze nepoznate osobe, ostavljaju ih u blizini nasipa i reke, a migranti potom pokušavaju da pređu granicu s Hrvatskom – požalilo se nekoliko stanovnika Bok Jankovca.

Pojedinci svedoče o provaljenim kućama i šteti koju su načinili migranti.

– Provalili su u kuću mojih roditelja, odneli ćebad, odeću, ostavili veliki nered. Sve su oštetili, ne znam šta da radim i kako da zaštitimo imovinu – rekao je Ranko Barać iz Bok Jankovca pokazujući posledice provale.

Njegove komšije takođe upozoravaju na probleme koje uzrokuje novi migrantski talas naglasivši da su prinuđeni na različite metode zaštite imovine od migranata.

– Osećamo se nesigurno, zaključavamo kuće i danju i noću… Policija povremeno dežura i patrolira nasipom i okolinom, ali to nema naročitog efekta, ništa se ne menja ka boljem. Migranti učestalo dolaze, hodaju cele noći po selu, traže povoljno mesto kako bi se domogli druge obale Save, a pogoduje im nizak vodostaj – naglašavaju zabrinuti stanovnici Mačkovca.

Pročitajte još:
ORBAN UDARIO PO SOROŠU: Ti si mafijaš, koji operiše preko NVO na Balkanu!
(VIDEO) Mađari se žalili na nasilje migranata u skupštini, skandalozan odgovor Ane Brnabić!
Zapadna NVO tvrdila da su njih i migrante napali Četnici!

Osim ovog mesta, u još nekoliko gradiških naselja te susednoj Kozarskoj Dubici primećene su grupe migranata koji ovde kratko borave, većinom u napuštenim kućama i vikendicama, čekajući priliku da pređu u Hrvatsku.

Kritično vikendom

Sagovornici Srpskainfo u naseljima pored Gradiške kažu da je najviše migranata ovde vikendom. Oni koriste šumovito, mada u ratu minirano područje pored Save, kako bi se domogli Evropske unije. U prilog im ide i blizina autoputa Zagreb – Beograd, na ivici šume sa hrvatske strane.

BONUS VIDEO: Više o tome kako će migranti ponoviti Srbiji scenario sa Kosova, kao i svedočenja o napadima na naše građane od strane azilanata, možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevna Gazeta/Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite