(VIDEO) Mađari očajni, dok Vučić mudro ćuti: Migranti prete ubistvima, pljačkaju i tuku nas po Bačkoj…

(VIDEO) Mađari očajni, dok Vučić mudro ćuti: Migranti prete ubistvima, pljačkaju i tuku nas po Bačkoj…

Bačko Petrovo Selo, u kome Mađari čine većinu sa preko 70% stanovništva našlo se na udaru, talasa ekonomskih migranata i azilanata, ali vlast predvođenu SNS očito ne interesuju problemi naših sugrađana. 

Meštani Bačkog Petrovog Sela godinama unazad gotovo svakodnevno strahuju za svoju bezbednost. Tvrde da su izgubili poverenje u institucije, jer se, kažu, ne vidi kraj krađama i rešavanju problema koji im uskraćuju pravo na slobodu kretanja i normalan život.

Sa druge strane, u pisanom odgovoru koji smo dobili od Policijske uprave Novi Sad navodi se da policijski službenici brinu o bezbednosti meštana ovog sela 24 sata dnevno, a u zavisnosti od vrste poslova za koje su nadležni, angažuju se uniformisani ili policijski službenici u civilu.

Ipak, stanovnici kažu da su nezadovoljni radom policije, samim tim ni ne prijavljuju sve slučajeve krađa.

Pročitajte još:
Migranti mu gurnuli nož po grlo i naredili daj srpske pare! Ja ne želim da me proteraju iz mog grada!
VULIN: Spremni smo da primimo još više migranata, formirana je radna grupa!
(VIDEO) Gde je sada ta komunalna milicija? Migranti na pijaci zauzimaju tezge, našim ljudima otežan rad!

Otimanje imovine nije jedini problem koji muči meštane ovog sela. Grupa huligana i nasilnika im, kažu, svakodnevno preti, pa čak i fizički nasrće na njih. Nisu bezbedni ni na svojim radnim mestima.

Da nasilnicima i lopovima ništa nije sveto govori činjenica da su groblja na njihovoj svakodnevnoj meti.

U policiji tvrde da se svakog meseca sastaju sa predstavnicima Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo, kako bi što adekvatnije rešili probleme u ovom naseljenom mestu. Sa druge strane, predsednik opštine Bečej kaže da se u rešavanje svega ovoga mora uključi kompletna lokalna zajednica.

U Policijskoj upravi Novi Sad kažu da je u toku 2019. na području Bačkog Petrovog Sela evidentirano je ukupno 85 krivičnih dela.

Od 19 krivičnih dela krađa, rasvetljeno je 11. Evidentirano je 31 krivično delo teška krađa, a rasvetljena su 24 slučaja. Od ukupno 11 osumnjičenih za krivična dela krađa, njih šestoro su maloletna lica, a od 13 osumnjičenih za teške krađe, maloletna su četvorica.

BONUS VIDEO: Više o tome kako će migranti ponoviti Srbiji scenario sa Kosova, kao i svedočenja o napadima na naše građane od strane azilanata, možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: TV Bečej/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite