STIŽU GLASAČI: Grandonačelnici u 130 gradova, traže od Merkel da naseli još više migranata!

STIŽU GLASAČI: Grandonačelnici u 130 gradova, traže od Merkel da naseli još više migranata!

Vlasti oko 130 nemačkih gradova i opština zatražili su od savezne vlade da im dozvoli da prihvate više imigranata.

Jedan od političara koji traži više imigranata je Stephan Neher, član Merkelinog CDU-a, iz malog grada Rottenburg am Neckar, koji ima samo 5800 stanovnika, ali je primio 850 imigranata, Izveštava Le Figaro.

Neher je rekao da čeka vladu u Berlinu da mu pomogne, tako što će da pošalje autobus na Maltu ili na Ialijansko ostvrro Lampedusu kako bi pokupio migrante i doveo ih u Rottenburg am Neckar, gde bi prazna zgrada omogućila smeštaj još 60 migranata u tom gradu, dok istovremeno u Nemačkoj postoje na hiljade domaćih beskućnika.

Gradonačelnik tvrdi da Evropa duguje neka prava migrantima, ako oni nisu državljani članica EU i istovremeno konvencija UN ih ne obavezuje da primaju migrante.

„Naš grad ne želi ostati neaktivan i da samo gledamo ljude kako umiru samo zato što Europa ne poštuje pravo na život. Mi kao opština želimo da sudelujemo u ovom izazovu i osiguramo da delujemo na ljudski način“, rekao je Neher.

Nekoliko drugih gradova, uključujući Berlin, Freiburg, Keln i Duseldorf, takođe traže da prihvate više imigranata i traže da federalna vlada ubrza postupak dodele azila.

Pročitajte još:
ORBAN UDARIO PO SOROŠU: Ti si mafijaš, koji operiše preko NVO na Balkanu!
(VIDEO) Mađari se žalili na nasilje migranata u skupštini, skandalozan odgovor Ane Brnabić!
Zapadna NVO tvrdila da su njih i migrante napali Četnici! POLICIJA UTVRDILA: Oni su krivi i deportovala ksenofile…

Socijaldemokratski gradonačelnik Duseldorfa Thomas Geisel rekao je da „nije bilo izbora“ kada je u pitanju prijem više imigranata, rekavši: „To radimo u ime temeljnih humanitarnih načela koja se ne mogu pregovarati. Umesto toga, to je apel na vladu, koji se treba shvatiti kao ohrabrenje.“

Jedan od glavnih protivnika opšinskim i gradskim vlastima bio je bivši čelnik bavarske Hršćanske socijalne unije (CSU) i savezni ministar unutarnjih poslova Horst Sehofer, koji je prethodno kritizikovao grad Potsdam zbog dočeka maloljetnika bez pratnje.

Sehofer je godinama bio kritičar masovne imigracije i pozvao je kancelarku Merkel da donese maksimalnu godišnju kvotu za „tražitelje azila“. Ujedno je i pretio da će podneti ostavku zbog problema imigracije 2018. godine.

Nemačka je 2018. postavila rekord u potrošnji na masovnu imigraciju, sa 7,9 milijardi evra utrošenih na razne programe i smeštaj.

BONUS VIDEO: Svedočenja o napadima na decu od strane migranata u Beogradu, kao i kamenovanju naših građana možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevna Gazeta/Le Figaro

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite