KO SE ZADNJI SMEJE, NAJSLAĐE SE SMEJE: Evo šta je Marin Le Pen poručila EU povodom izlaska Britanije…

KO SE ZADNJI SMEJE, NAJSLAĐE SE SMEJE: Evo šta je Marin Le Pen poručila EU povodom izlaska Britanije…

Više-decenijski narativ o neumitnoj globalizaciji sveta i širenju Evropkse unije razbojen je na sitne delova izlaskom jedne od njenih najmoćnijih članica Velike Britanije.

Marin Le Pen liderka francuske desničarske stranke Nacionalno okupljanje pozdravila je povratak slobode u Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije.

Predvodnica opozicije u Francuskoj okarakterisala je Bregzit kao „zastrašujući neuspeh Evropske unije“, a on će prema njenim procenama pretvoriti EU u zajednicu naroda, a ne centralizovanu uniju.

„Velika Britanija je, nakon brojnih epizoda, napokon stekla svoju slobodu. A to je zastrašujući neuspeh za EU“, rekla je Le Pen predstavnicima medija i dodala da je iznenađena da se lideri EU nisu mnogo oglašavali povodom izlaska UK, imajući u vidu da je „jedan od osnivača EU upravo zalupio vratima“.

Pročitajte još:
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Migranti razlupali pekaru u Beogradu, krvavo lice radnika! VUČIĆ UPORNO ĆUTI…
Kerovi i bombe: Srbi u 3 sela oformili patrole protiv migranata! MUKA IM JE DA BUDU ŽRTVE…
(VIDEO) Mađari se žalili na nasilje migranata u skupštini, skandalozan odgovor Ane Brnabić!

Francuska, Nemačka, Italija, Belgija, Holandija i Luksemburg su 1957. godine osnovale Evropsku zajednicu za ugalj i čelik preteču EU, a Britanija se Uniji priključila 1. januara 1973.

Marine Le Pen koje je poznata i kao principijalan protivnik masovne migracije je ocenila da će u bliskoj budučnosti od nekoliko meseci do par godina svi videti da je Velika Britanija pametno odlučila i da podvukla da će ta zemloja imati veliku ekonomsku korist od naputanja Unije.

BONUS VIDEO: Svedočenja o napadima na decu od strane migranata u Beogradu, kao i kamenovanju naših građana možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite