(VIDEO) ŠTA SU IM GRCI KRIVI? Migranti palili imanja stanovnicima Lezbosa, sevali pendreci!

(VIDEO) ŠTA SU IM GRCI KRIVI? Migranti palili imanja stanovnicima Lezbosa, sevali pendreci!

Ratovi su odavno gotovi, a problemi sa takozvanim izbeglicama i dalje bukte. 

Na istočnoegejskom ostrvu Lezbos danas je došlo do sukoba između grupe od oko hiljadu azilanata koji su pokušavali da iz kampa Morija dođu do ostrvske prestonice Mitilene i jakih policijskih snaga.

Do incidenta je došlo kada policija nije dozvolila osobama koje traže azil da dođu u grad i bacila suzavac. Migranti su zapalili obližnja imanja, dok se još oko hiljadu spuštalo sa okolnih planina, krećući se ka gradu.

Pročitajte još:
ORBAN UDARIO PO SOROŠU: Ti si mafijaš, koji operiše preko NVO na Balkanu!
(VIDEO) Mađari se žalili na nasilje migranata u skupštini, skandalozan odgovor Ane Brnabić!
Zapadna NVO tvrdila da su njih i migrante napali Četnici!

Vatrogasci trenutno pokušavaju da ugase požar u tom području.

Marš izbeglica počeo je jutros oko 10.30 časova, a organizovan je u znak protesta protiv loših životnih uslova u državnom kampu, u kojem je smešteno nekoliko puta više ljudi nego što je predviđeno njegovim kapacitetima, prenosi Katimerini.

Lokalni mediji na Lezbosu izvestili su da je policija upotrebila suzavac da bi rasterala grupe demonstranata koji su pokušavali da probiju kordon postavljen na glavnom putu koji vodi od Morije do Mitilene i da se sukobi nastavljaju dok marš napreduje ka glavnom gradu ostrva.

Na snimku se mogu videti i žene koje iz nepoznatog razloga donose decu u oblast nereda i bacaju se na beton, sa bebama u naručju.

BONUS VIDEO: Više o tome kako će migranti ponoviti Srbiji scenario sa Kosova, kao i svedočenja o napadima na naše građane od strane azilanata, možete videti u emisiji produkcije Centar:

Kurir.rs/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite