(VIDEO) Nataša Kandić je ošamarila starijeg čoveka pred kamerama, bila je Bog i batina i prošla nekažnjeno pre sudom…

(VIDEO) Nataša Kandić je ošamarila starijeg čoveka pred kamerama, bila je Bog i batina i prošla nekažnjeno pre sudom…

Ekstremna liberalka Nataša Kandić ima dugu istoriju upadanja na skupove na koje nije pozvana i sa čijom tematikom se ne slaže, a oni su se završavli u u nasilju.

Dok su danas i juče Srbiju preplavile vesti u kojima je Kandić prezentovana kao žrtva, nakon što je sa svojim aktivistima došla na tribinu SRS, kako bi okupljenima delila knjige protiv Vojislava Šešelja i zatim je bila udaljena sa skupa, dobrom delu javnosti naročito mlađim generacijam nije poznato da ultra-liberalka ima dugu istoriju ovakvih incidenata.

U incidentu koji je deo Srbije potpuno zaboravio, Kandićeva je došla na protest porodica nestalih na Kosovu i Metohiji počela da ih vređa, a na kraju je ošamarila jednog starijeg čoveka, koji je samo uhvatio za ruku i zatražio od nje da napusti skup jer tu nije dobrodošla, nakon čega je usledila kranje nasilna reakcija.

Dodatno uznemirujuće je činjenica da je predvodnica NVO sektora iako je postoja video zapis toga šta se desilo, na sudu oslobođena krivice za šamaranje.

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić oslobođena je optužbe da je uvredila Nikolu Popovića iz Peći, kada ga je ošamarila na skupu povodom međunarodnog dana nestalih lica 30. avgusta 2003. godine, na Trgu Republike. Prvi opštinski sud u Beogradu izrekao je Nataši Kandić oslobađajuću presudu jer je, prema rečima sudije Vladana Ivankovića, utvrdio da je ona „istovremeno trpela protivpravni napad više lica, te da je tako reagovala braneći se ne od tužioca, već od mase koja je na nju nasrnula“.

– Sud je posle izvedenih dokaza, saslušanih svedoka i televizijskog snimka, zaključio da prihvati odbranu Nataše Kandić koja se bazira na nužnoj odbrani – rekao je Ivanković i dodao – u trenutku napada prisutni su bili i policajci u civilu koji su pokušali da zavedu red, na šta se masa nije obazirala, već je guranje i udaranje nastavljeno.

Pročitajte još:
Migranti napali devojčicu (13) u Sremskoj Mitrovici, zbrinuta u bolnicu! VUČIĆ NE POPUŠTA OD OTVORENIH GRANICA…
WIKILEAKS OTKRIO: Vučić i Stefanović su pristali da priznaju Kosovo, da bi ostali na vlasti!
(VIDEO) FIZIČKI OBRAČUN: Desničari izbacili Natašu Kandić sa tribine!

Tokom postupka Kandićeva se branila da je Popovića ošamarila u strahu od“linča mase“ pa je zato odlučila da uđe u sukob sa pojedincom iz te iste mase.

Nasuprot Kandićevoj, sudski veštak Svetlana Nikšić tvrdila je da tužena nije bila uplašena, jer bi u suprotnom pokušala da pobegne, bežala bi ili bi se ukočila.

– Ostajem pri svemu što sam napisala u izveštaju koji je dostavljen sudu – rekla je Nikšićeva obrazlažući nalaz koji je dostavila sudu – afekt straha se ispoljava jasnim simptomima osobe koja ga doživljava. Takvo ponašanje je obeleženo nastojanjem da se lice ukloni iz situacije koja ga ugrožava, aktivnim bežanjem ili ukočenjem. Na video-snimku i na osnovu izjave svedoka vidi se kakvo je bilo ponašanje okrivljene u komunikaciji sa grupom, a kasnije i u razgovoru sa tužiocem. U tom slučaju nije bilo uzmicanja, a na kraju se čak i čuje njen razgovor sa policijom tokom kojeg traži da se vrati među okupljene.

Pre izricanja presude, iznoseći završnu reč, Popović je naglasio da je Kandićeva na skup došla s namerom da provocira i iscenira fizički napad, a Srbe sa Kosova prikaže kao agresivne i primitivne i dokaže tezu da su „Srbi krivi za sve“.

Prilikom izricanja presude, Popović je bio vidno uznemiren. Napuštajući sudnicu posle izrečene presude, Popović se Kandićevoj i sudu obratio rečima „Bog će svima da vam sudi“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Politika

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite