(VIDEO) RASISTIČKA SERIJA U TURSKOJ: Srbi su krvoločni koljači, knez Lazar pije vino iz lobanje…

(VIDEO) RASISTIČKA SERIJA U TURSKOJ: Srbi su krvoločni koljači, knez Lazar pije vino iz lobanje…

Turske serije su izuzetno popularne u Srbiji, ali većina ljubitelja ovih sapunica, nije ni svesna kakve se poruke preko ovih serija šalju, i na koji se način se, ako se radnja dešava u prošlosti, prikazuje vreme sultana i Otomanskog carstva.

Neću da umrem dok ne pijem vion iz lobanje Sultana Mehmeta

Verovatno bi gledaocima u Srbiji slika bila jasnija kada bi pogledali najnoviji turski istorijski filmski hit u režiji Kamila Ajdina, pod naslovom „Turci idu: mač pravde“, koji se na ekranima u Turskoj pojavio 20.decembra, a serije odiše nacionalnom, rasnom i verskom mržnjom.

Ova istorijska drama će takođe biti prikazana u bioskopima u SAD-u, Kanadi, Čileu, Meksiku, Australiji, Japanu, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Rusiji, Južnoj Africi, Indiji, Indoneziji, Maleziji, Kataru, Azerbejdžanu i Kazahstanu.

Tako će i gledaoci u ovim zemljama imati prilike da se upoznaju sa krvoločnim Srbima predvođenim zlim „kraljem Lazarom“ koje su pobedili lepi, dobri, pošteni i moralni Turci, verni pravom bogu Alahu.

Turska kinematografija se već godinama unazad bavi istorijskim temama, a u ovom filmu se govori o vremenu posle pada Konstantinopolja 1453. godine, kada je sultan Mehmed Osvajač (vladao od 1451. do 1481.) krenuo da pokorava preostale hrišćanske države na Balkanu.

Na njegovom udaru se naravno, našla i tadašnja mala i nemoćna srpska despotovina, koja je odbrojaval svoje poslednje dane i konačno propala 1459. Poznato je sa koliko krvi su Osmanlije uništile i pokorile balkanske države, ali u ovom filmu međutim, Turci su prikazani kao pravedni, moralni i superiorni Alahovi vernici, kojima se suprotstavlja suludi i pokvareni kralj Lazar, koji ne krije svoju mržnju prema Turcima i turskom sultanu. Tzv. kralj Lazar želi da stvori Veliku Srbiju, dok se njegovi glavni vitezovi prezivaju Milošević i Karadžić.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Migrant opljačkao devojku u kafiću, a onda su ga ščepali naši momci! Policija došla tek pola sata kasnije…
(VIDEO) OVO NAM JE HVALA: Migrant sa motkom šeta po Kikindi i krvnički udara…
UHAPŠEN: Devojčicu (13) je zlostavljao migrant, koga je Srbija primila kao dete izbeglicu!

„Kralj Lazar“ je prikazan kao krvoločni gospodar rata, koji se kune da se neće smiriti dok ne popije krv iz lobanje sultana Mehmeda, ali koji završava kao i svi zlikovci u sličnim filmovima.

Istorijski neutemeljenu seriju i glumu čiji kvalitet očito nije za pohvalu možete pogledati na sledećem snimku:

Izmišljotine i istorijski revizionizam u ovom filmu su očigledni, pa čak i lik „kralja Lazara“ nije potpuno istinit. Radi se verovatno o despotu Lazaru Brankoviću, sinu despota Đurđa Brankovića, koji je vladao tadašnjom Srbijom i periodu od 1456 do januara 1458. godine, kada je iznenada umro, pre konačnog pada tadašnje prestonice srpske despotovine Smedereva u junu 1459.

Serija uprkos širenju predrasuda i mržnje nije zabranjena na društvenim mrežama.

Više o tome koji su motivi migrantskih obračuna u Beogradu, sa građanima Srbije i međusobno možete videti u sledećem snimku:


Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite