(VIDEO) TALAS ANTI-IMIGRACIJE SE ŠIRI REGIONOM: U Rumuniji protesti zbog zapošljavanja migranata, Nemci krive Orbana…

(VIDEO) TALAS ANTI-IMIGRACIJE SE ŠIRI REGIONOM: U Rumuniji protesti zbog zapošljavanja migranata, Nemci krive Orbana…

Za selo Ditrau malo je ljudi čulo, čak i u Rumuniji, ali ono je sada postalo poznato i po otporu migraciji. 

Nedavno je jedna veća pekara zaposlila dva pekara sa Šri Lanke. Uprava pekare odlučila se da angažuje došljake iz Azije, a nekoliko stotina zabrinutih seljana koji strahuju da će oboriti cenu radne snage tražilo je na protestima „Ditrau bez migranata“, piše „Dojče vele“.

Slučaj Ditrau je jedinstven po histeriji liberala

Dok mediji u Nemačkoj, optužuju građane za ksenofobija (nepostojeću dobiju koja je pseudo-psihjatrijski termin) i navode da ona u Rumuniji nije retkost. Ali slučaj sela Ditrau je jedinstven, jer kako tvrde u teoriji zavere on pokazuje kako je mađarski premijer Viktor Orban svoj ideološki sistem uspeo da izveze u susednu Rumuniju.

Ditrau je, mesto sa brojnom mađarskom zajednicom. Sekeljski Mađari veoma su privrženi katoličkoj crkvi i važe kao tradicionalna i konzervativna grupa. Većina njih informiše se preko mađarskih medija koji imaju izraženu svest o migrantskom nasilju.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Migrant opljačkao devojku u kafiću, a onda su ga ščepali naši momci! Policija došla tek pola sata kasnije…
(VIDEO) OVO NAM JE HVALA: Migrant sa motkom šeta po Kikindi i krvnički udara…
UHAPŠEN: Devojčicu (13) je zlostavljao migrant, koga je Srbija primila kao dete izbeglicu!

Nakon što su se pekari iz Šri Lanke pojavili u Ditrauu, prvo se na Fejsbuku pojavila anonimna grupa „Ditrau bez migranata“. Onda je početkom prošle nedelje došlo i do protesta pred uredom gradonačelnika na kojima je više stotina osoba protestovalo protiv najezde stranaca. Na čelu protesta bio je lokalni ugledni sveštenik Karolj Biro.

– Ti događaji su ksenofobni i nesumnjivo su povezani s uticajem mađarskih medija ovde u Transilvaniji – kaže za DW advokat i poznati ultra-liberalni političar iz redova mađarske manjine Peter Ekštajn-Kovač koristeći nadri-psihjatrijske etikete i autošivinističku retoriku.

BONUS VIDEO – Kako su grupe migranata u gradu Roterhamu silovale 1.400 evropskih devojčica, držali ih u podrumima uz znanje i podršku svojih supruga, iznajmljivali ih kao prostitutke komšijama i rodbini, možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj migrantkom nasilju i paktu o migraciji iz Marakeša koji je Srbija potpisala prošle godine:

Izvor: Dojče Vele/Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite