MAĐARI: Dosta nam je migranata u Srbiji, prekinite sa ciničnim humanizmom i njihovim širenjem po teritoriji!

MAĐARI: Dosta nam je migranata u Srbiji, prekinite sa ciničnim humanizmom i njihovim širenjem po teritoriji!

Prisustvo migranata i njihovo širenje po teritoriji je stvarnost koju ne možemo prećutati niti sakriti u cinični humanizam, poručio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara prilikom današnjeg gostovanja u jutarnjem programu RTV Pannon. 

Nema naznaka da će se smanjiti priliv migranata i očigledno će ovaj talas dugo trajati, a migrantska ruta na kojoj se i mi nalazimo biti aktivna, rekao je Ištvan Pastor, dodajući da nisu migranti ti koji odlučuju kuda idu.

– Vidimo da imaju ozbiljnu logističku pomoć kako bi došli ovamo. Posledice toga vidimo na dnevnom nivou, i to na široj teritorji koja je sada zahvatila i severni Banat. Vidimo, takođe, da su se migranti zbog zime, zbog bezizlaznosti, jer mnogi više puta pokušavaju da pređu ogradu, učaurili i postaju agresivni, ne prema građanima, već prema okolini, zato provaljuju, pale vatre, ponašaju se kao da su kući i kao da su oni u pravu. Ali bezakonje se ne može pretvoriti u zakon – zaključio je šef SVM-a.

Pastor je naglasio da o ovoj situaciji na srpskoj političkoj sceni javno, otvoreno i direktno jedino SVM govori jer je reč o problemima koji se ne mogu prećutati.

Pročitajte još:
HAOS U BEOGRADU: Ilegalni migranti izleteli iz kuće i napali novinare u sred reportaže!
BEOGRAD: Migrant opljačkao devojku u kafiću, a onda su ga ščepali naši momci! Policija došla tek pola sata kasnije…
MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ne živi se na Zapadu, mnogo bolje nego u Srbiji… nigde ne postoji ovakav život!

– O tome govorimo ne samo u medijima, nego i na mestima donošenja odluka, ukazujemo na probleme, tražimo rešenje, pomoć. Tako je i šef frakcije SVM-a govorio u Skupštini Srbije, tražio snažnije policijsko prisustvo i pomoć. Ne vidim ozbiljne znake, ali nadam se da će Srbija u jednom trenutku odlučnije braniti južnu granicu, da će policija biti prisutnija tamo gde ima migranata, jer vidimo da kada se pojavi policija menja se njihovo ponašanje – nastavio je Pastor.

Više o tome koji su motivi migrantskih obračuna u Beogradu, sa građanima Srbije i međusobno možete videti u sledećem snimku:


Izvor: Subotica.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite