Posle ove izjave potparol Orbanove vlade optužen je za anti-semitizam, sami procenite da li je kriv…

Posle ove izjave potparol Orbanove vlade optužen je za anti-semitizam, sami procenite da li je kriv…

Sredinom decembra u Briselu je iza zatvorenih vrata održan sastanak Evropske Komisije i evropskih ministara, predstavnika vlada država članica EU. Na dnevnom redu je bilo, već po drugi put, saslušanje predstavnika mađarske vlade, koju EU i Europska Komisija godinama optužuju za „podrivanje temeljnih vrednosti unije“. Predstavnica mađarske vlade, Judit Varga, nazvala je to „lovom na veštice“.

Kazneni postupak, koji je Brisel odavno pokrenuo protiv Mađarske, temelji se po rečima Judit Varga na „lažnim optužbama i zato mora biti okončan“.

Još pre početka sastanka, glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovač, na Twitteru je uz prikaz slike zgrade Evropskog saveta u kojoj se održavalo saslušanje, objavio poruku sadržaja: „Sorošev orkestar stupa na pozornicu“. Malo kasnije je objavio još jednu poruku u kojoj je političarima koje on naziva „Soroševim orkestrom“, prebacio da „uvlače EU u svoju političku borbu, podstaknutu ideologoijom“.

Zbog ovih poruka Kovača, u Bruxellesu su odmah skočili na noge kao opareni.

„To je neprihvatljivo“, izjavila je finska ministarka za EU Tytti Tuppurainen, čija zemlja trenutno predsedava Evropskim savetom (uskoro će je naslijediti Hrvatska), i nastavila: „Svaki antisemitski čin mora se osuditi na najoštriji mogući način. Također i povreda stroge povjerljivosti sastanka je ozbiljna stvar.“ Ministarka nije objasnila na koji način su izjave povezane sa anti-semitizmom i svim Jevrejima, naročito obzirom da sam Soroš sebe smatra ateistom i ne pripada Jevrejskoj verskoj zajednici.

Dakle, iako, Kovač uopšte nije spomenuo da je Soros Jevrej, ipak je dobio tipičnu etiketu antisemitizma koja se sve češće koristi bez osnova u cilju širenja mržnje i netrpeljivosti prema desnici.

Takozvane „nevladine organizacije“ i EU koju vode neizabrane birokrate, već godinama, zajednički optužuju mađarsku vladu, da „sistematsko ograničava nezavisnosti sudstva, slobodu medija i prava migranta“. Naravno da te „nevladine organizacije“, nisu uopšte nevladine, to jest nezavisne, već igraju ulogu paralelne vlasti EU-a, odnosno globalističke elite, a nikada ne izlaze na izbore kako bi pokazali kakvu podršku stvarno imaju u društvu.

Dovoljno je pogledati sponzore i donatore na službenim portalima tih organizacija, kojih ima bezbroj čak i na Balaknu. Među tim sponzorima najčeše se nalaze imena Soroševe ekstremne organizacije fond za Otvoreno društvo i to po pravilu zajedeno sa EU.

Službeni logo EU je takođe skoro uvek zastupljen među sponozorima na portalima tih „nevladnih“ organizacija, što je već samo po sebi skandalozno, da se institucije EU ne drže neutralnosti, već otvoreno podržavaju i sufinansiraju privatne organizacije, mahom kulturno-marksističkog, pa čak i radikalno levičarskog usmerenja.

A često su među tim imenima sponzora i donatora i američka državna organizacija za inozemnu pomoć USAID, a katkad i ambasade SAD-a, Velike Britanije ili skandinavskih država.

Orban se zamerio briselskim globalistima, kad je u Mađarskoj prošle godine bila pokrenuta otvorena službena kampanja mađarske vlade, protiv Soroša. Veliki plakati prikazivali su Soroša, kao šefa koji stoji iza EU i iza ilegalne masovne migracije.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite