VEĆA AFERA OD KRUŠIKA: Veze između SNS, migranata i šverca droge!

VEĆA AFERA OD KRUŠIKA: Veze između SNS, migranata i šverca droge!

Nova afera uzdrmala je vladajući režim, a u centru se nalaze biznis masovne migracije.

Nisam znao da je MUP Srbije, konkretno Uprava granične policije, počela da se bavi politikom i da polemiše u javnosti sa opozicionim narodnim poslanicima. Ali, došlo je i do toga. Naime, izvesni Miljan Stojanović, načelnik Uprave granične policije, u svom jučerašnjem saopštenju reaguje na komentar Dveri o opasnostima migrantske krize i naziva „manipulacijama tvrdnje pojedinih političara o navodnom trajnom naseljavanju migranata u Srbiji“. O tome šta je istina u vezi sa migrantskom krizom i njenim posledicama odgovorićemo političkim inspiratorima ovog saopštenja MUP-a na drugom mestu – kaže Boško Obradović lider Dveri.

Umesto što se bavi politikom i polemiše sa opozicijom koja opravdano kritikuje vlast zbog loše migrantske politike, Uprava granične policije bi mogla da se bavi svojim poslom i da obezbedi državne granice i spreči krijumčarenje ljudi i druga teška krivična dela koja se svakodnevno dešavaju pred njihovim očima. Odgovorno tvrdim da iza krijumčarenja migranata stoji vrh SNS i da je MUP o svemu tome odlično upoznat, ali da dozvoljava bogaćenje pojedinaca iz vrha SNS koji se bave krivičnim delima krijumčarenja ljudi. Zato postavljam sledeća pitanja Upravi granične policije i vrhu MUP-a Srbije:

Da li je posle krijumčarenja droge krijumčarenje ljudi-migranata najveći kriminal u Srbiji danas? Da li je tačno da je samo od januara do novembra 2015. godine otkriveno 358.885 ilegalnih migranata? Da li je tačno da je MUP samo u 2016. godini podneo 349 prijava protiv 604 osumnjičena za 386 krivičnih dela krijumčarenja? Da li je tačno da je samo 2017. godine u više od sto akcija uhapšeno 114 krijumčara? Zašto ovo nikada i nigde nije objavljeno u medijima? Da li su ovo kriminalci bliski SNS-u?

2. Koliko je SNS zaradila od autobuskog prevoza migranata od Preševa do Subotice u proteklih osam godina preko firme LASTRA iz Lazarevca i kakva je uloga generala Slobodana Malešića, pomoćnika direktora Policije Vladimira Rebića, u ovom poslu? Koliko su naplaćivane autobuske karte za migrante? Ko je zabranjivao patrolama saobraćajne policije da zaustavljaju i kontrolišu ove autobuse? Da li iza svega stoji Kabinet ministra policije Nebojše Stefanovića?

3. Da li je tačno da su samo u 2018. godini 142 migranta izvršila 101 krivično delo u Beogradu, Vranju, Valjevu, Novom Pazaru, Somboru. Subotici, Kikindi i Sremskoj Mitrovici, dok se u 2019. godini broj počinilaca krivičnih dela među migrantima povećao na 162 a broj učinjenih krivičnih dela na 113, dok broj prekršaja nije poznat? Zašto MUP Srbije ne daje podatke o učinjenim krivičnim delima od strane migranata: koja krivična dela su izvršili migranti, ko su žrtve, da li su izvršioci otkriveni, da li su krivično gonjeni, koliko je osuđenih, na koju kaznu su osuđeni i koliko je postupaka obustavljeno zbog bekstva okrivljenih migranata, a da ovde ne pominjemo obeštećenje zbog imovinskih krivičnih dela?

4. Da li je tačno da se migrantske rute i migranti koriste za prenošenje droge i trgovinu drogom i da li MUP Srbije proverava ove navode ili se dozvoljava nesmetani protok droge kroz Srbiju preko migrantskih kanala? Koliko od ove droge ostaje u Srbiji?
Ovo su prava pitanja na koja MUP Srbije građanima duguje odgovore.

Izvor: srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite