(VIDEO) MUP: Srbija neće naseliti migrante to je manipulacija, a Vučić kaže da hoćemo pred kamerama!

(VIDEO) MUP: Srbija neće naseliti migrante to je manipulacija, a Vučić kaže da hoćemo pred kamerama!

Ko govori neistinu u manipuliše javnošću?

Miljan Stanojević načelnik Uprave granične policije  tvrdi da su“čista manipulacije“ navodi političara i medija o potpisivanju tajnog o naseljavanju migranata po našoj zemlji.

Istovremeno predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić javno je govorio da je će se migranti sa Bliskog Istoka i Subsaharske Afrike naseljavati u našu zemlju i da je to njegov plan za dizanje nataliteta i ostvarivanje nultog migracionog salda, to jest poravnanju broja mladih koji odlaze iz zemlje sa novopridošlicama o čemu svedoče i brojni video zapisi.


Pojedini političari i tada su obmanjivali javnost, kao i danas, iako je svima apsolutno jasno da Srbija migrantima nije krajnja destinacija, već tek jedna od država kroz koju prolaze na putu ka Zapadnoj Evropi“, poručio je Stanojević a prenelo ministarstvo unutrašnjih poslova. Ipak iako je Zapad primarna meta za migrante, Istočna Evropa je rezervna opcija o čemu svedoče i brojni pritisci EU na Mađarsku, Poljsku, Češku i Slovačku da primi migrante koji žele tu da žive.


Pripadnik MUP-a tvrdi da oni koji govore o planu za naseljavanje migranata potvrđuju da je reč navodno o obmanama time što navode da je u 2019. u Srbiju došlo oko 12.000 migranata i da ih trenutno u zemlji ima oko 6.800.

Pročitajte još:
(VIDEO) VODITELJ DIGAO PRAŠINU: Ja mogu da prebijem Čedu Jovanovića i da dobijem kaznu 5.000 dinara, kao migrant za Srbina?
ZORAN OBJASNIO: Bez razmišljanja sam potrčao za migrantom, jel treba sutra neko to da uradi mojoj majci?!
KOLONIZACIJA ISTOČNE SRBIJE: U mesto od 5.000 stanovnika dolazi 800 migranata, prenose lokalni mediji!

Uprkos tvrdnjama Stanojevića, Srbije je nedavno promenila zakon o azilu kako bi olakšala dolazak imigranata, a poslanica SNS Ljiljana Malušić najavila je davanje napuštenih kuća po Srbiji migrnatima.

Šta ne sve to kaže MUP:

„I otuda je svakako jasno da u njihovim tvrdnjama o trajnom naseljavanju 618.000 migranata, koje uporno najavljuju već dve godine, nema ni zrna istine. Svakako smo svi u Srbiji svedoci da se niti masovna naseljavanja migranata niti masovna vraćanja nisu dogodila, niti se događaju“, tvrdi načelnik granične policije.


Nedovno je Austrijski ministar unutrašnjih poslova izjavio da je Srbija pristala da prima azilante koje Austrija odbije, a oformljena je i specijalna komisija u parlamentu koja će istražiti da li je bilo potpisivanja tajnih ugovora.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite