CIVILNI SUKOBI: Migranti palili po Lezbosu, a Grci upali političarima u zgradu! MI SMO SADA MANJINA!

CIVILNI SUKOBI: Migranti palili po Lezbosu, a Grci upali političarima u zgradu! MI SMO SADA MANJINA!

Oko 2000 imigranata početkom nedelje je održalo protest protiv uslova smeštaja u kampu Moria na Lesbosu. Nakon što je protest prerastao u divljanje i huligaznizam, pri čemu je policija koristila suzavac, lokalni Grci reagirali su okupiranjem vladine zgrade tražeći rešenje problema.

Oko 300 lokalnih stanovnika ušlo je u sedište Generalnog sekretarijata Egejskog ostva u gradu Mytilini, uzvikujući „Želimo natrag naše mesto“ te zahtevajući da se pojačaju policijske patrole kako bi se zaustavio kriminal među imigrantima, javlja Keep Talking Greece.

Nekoliko sati ranije, oko 2000 imigranata vršilo je nasilne napade je tokom proteste, pri čemu je policija bila prisiljena da koristi suzavac kako bi ih rasterala. Imigranti su tokom nereda zapalili jedno od lokalnih poljoprivrednih zemljišta, a kasnije napušteno skladište i deo elektroprivrednog postrojenja u blizini smeštajnog centra Kara Tepe.

Imigranti su usprkos policiji uspeli da dođu do grada Mytilini, gde su podigli novo šatorsko naselje i blokadu na okolnim cestama.

Lokalni zvaničnik Giannis Mastrogiannis optužio je lokalne nevladine organizacije da su organizirale protest kao odgovor na odluku grčkih vlasti da se izgradi trajni prihvatni centar na ostrvu i da se postave pomorske prepreke za dolazak novih imigranata.

Pročitajte još:
OVO NIJE TERORIZAM: Migrant napao taksistu u Novom Sadu, vikao Alahu Akbar i nosio pancir!
VEĆA AFERA OD KRUŠIKA: Veze između SNS, migranata i šverca droge!
Beograd dozvolio Haradinaju da gradi zgrade po Srbiji!
PRAVDA U VUČIĆEVOJ SRBIJI: Sirijac napao dete u Subotici, osuđen na samo 5 dana zatvora!

Na Lesbosu trenutno živi oko 20.000 imigranata, dok je najveći kapacitet prihvatnog centra tek 3000. NVO organizacije su proteklih godina optuživane da namerno dovode više migranata nego što je predviđeno da bi povećali njihov protok na svoju finansijsku korist.

Lokalni stanovnici besni su zbog činjenice da su u manjini, dok imigranti traže da se njihovi zahtevi za azil brže procesuiraju.

Izvor: Dnevna Gazeta/Keep Talking Greece

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite