KADA ĆE SRBIJA REĆI DOSTA! Migranti sada opsedaju granicu sa Rumunijom, na udaru Banat!

KADA ĆE SRBIJA REĆI DOSTA! Migranti sada opsedaju granicu sa Rumunijom, na udaru Banat!

Posle organizovanih incidenata na granici sa Mađarskom, odsustva osude NVO sektora i blage reakcije države sada je na meti pogranični pojas sa Rumunijim.

Banatski deo granice Srbije i Rumunije svakako nije prvi izbor migranata pri pokušajima ulaska u Evropsku uniju, ali je sprečenih ilegalnih prelazaka ipak bilo.

Po podacima koje je saopštilo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, u prošloj godini je u srednjem i severnom Banatu nastavljen trend ilegalnog prelaženja državne granice i krijumčarenja ljudi.

– Krivični postupci zbog tog krivičnog dela u njegovom kvalifikovanom obliku, kada je krijumčareno više od pet lica, vode se protiv devetoro okrivljenih – kaže viši javni tužilac u Zrenjaninu Zoran Đuran. – U tim slučajevima su 43 migranta iz Sirije, Iraka, Alžira, Somalije i Bangladeša, uz prethodni tranzit preko teritorije Srbije, pokušala da pređu državnu granicu prema Rumuniji, da bi ušli na prostor Evropske unije.

Pročitajte još:
VULIN: Spremni smo da primimo još više migranata, formirana je radna grupa!
OVO NIJE TERORIZAM: Migrant napao taksistu u Novom Sadu, vikao Alahu Akbar i nosio pancir!
EVROPA U ŠOKU: Migranti iz Nigerije ubili tinejdžerku, pojeli joj srce i genitalije!

On podseća i na to da su u prošloj godini, na teritoriji u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, počinjena krivična dela trgovine ljudima u kojima su akteri bili četvoro okrivljenih. U tim slučajevima žrtve su usled teških prilika bile prinuđene na prostituciju ili su bile izložene drugoj vrsti seksualne eksploatacije.

BONUS VIDEO: Svedočenja o napadima na decu od strane migranata u Beogradu, kao i kamenovanju naših građana možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Dnevnik.rs/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite