POTVRĐENO: Šojgu donosi Srbiji raketni sistem Pancir S1!

POTVRĐENO: Šojgu donosi Srbiji raketni sistem Pancir S1!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi, prema informacijama, mogao da stigne i prvi deo isporuke od naručenih šest sistema za protivazdušnu odbranu „pancir S1“.

Sporazum za jednu bateriju „pancira“ zaključen je prošle godine, a ruski mediji su pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara. Ova isporuka mogla bi da bude dobar povod za prvu posetu generala Šojgua nekoj zemlji, otkad je izabran za prvog čoveka ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Šojgu će, kako saznaju, u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se juče sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, najavljujući posetu, za Sputnjik je rekao da je Šojgu jedan od istinskih i iskonskih prijatelja Srbije, koji dobro razume njenu poziciju i da će u Beograd „doneti nešto novo“, ali da će ostaviti ruskom ministru da o tome sam govori:

– Šojgu retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: „Dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija“. Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači.

Beograd će ugostiti Šojgua i Lavrova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da dolazi čovek koji Srbiju dobro razume, iskreno voli, koji je uvek izlazio u susret svakom našem zahtevu, koji nam je pomogao bezbroj puta i koji je uvek tu za nas.

Pročitajte još:
VULIN: Spremni smo da primimo još više migranata, formirana je radna grupa!
OVO NIJE TERORIZAM: Migrant napao taksistu u Novom Sadu, vikao Alahu Akbar i nosio pancir!
EVROPA U ŠOKU: Migranti iz Nigerije ubili tinejdžerku, pojeli joj srce i genitalije!

Pored „pancira“, Srbija čeka i isporuku ukupno 30 tenkova T-72, koji su deo vojnotehničkog sporazuma postignutog između Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina. Tokom 2019. isporučena su oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 MS, kao i jurišni borbeni helikopteri Mi-35 koji važe za sam vrh borbene avio-tehnologije.

LAVROV NA GODIŠNjICU BOMBARDOVANjA

Uzrok posle Šojgua, u Beograd dolazi još jedan visoki ruski zvaničnik. Šef diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 24. marta, na dan kada se obeležava 21. godišnjica bombardovanja. Njegova poseta mogla bi da bude i prilika da se obavi zvanična primopredaja stranice Miroslavljevog jevanđelja, koja se čuva u Sankt Peterburgu.

BONUS VIDEO: Svedočenja o napadima na decu od strane migranata u Beogradu, kao i kamenovanju naših građana možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite