(VIDEO) PROKLJUČALA GRČKA KRV: Gradonačelnici prešli na stranu naroda, neće nove migrantske kampove!

(VIDEO) PROKLJUČALA GRČKA KRV: Gradonačelnici prešli na stranu naroda, neće nove migrantske kampove!

Gradonačelnici i stanovnici grčkih ostrva koja su najteže pogođena izbegličkom krizom u zemlji protestovali su u centru Atine protiv planova vlade o izgradnji mreže kampova.

Zvaničnici su otkazali sastanak koji je bio planiran za danas sa vladom i organizovali demonstracije ispred parlamenta, kojima se pridružilo nekoliko stotina stanovnika ostrva, preneo je AP.

Lezbos, Samos i tri druga ostrva u istočnom delu Egejskog mora nastoje da se izbore sa pretrpanim kampovima za izbeglice i migrantima nakon porasta njihovog dolaska iz obližnje Turske.

Grčka vlada je početkom sedmice najavila inicijativu za izgradnju pritvorskih objekata na pet ostrva, tvrdeći da je taj korak od presudnog značaja za pravilno organizovanje registracije azilanata i deportaciju migranata kojima je uskraćena međunarodna zaštita.

Pročitajte još:
EVROPA U ŠOKU: Migranti iz Nigerije ubili tinejdžerku, pojeli joj srce i genitalije!
(VIDEO) SKANDAL ZA KOJI SRBIJA NE SME DA ZNA: Migranti organizovano silovali 1.400 devojčica u gradu Roterhamu!

Međutim, ostrvske vlasti planiraju da pravno zaustave i blokiraju izgradnju na mestima gde se planiraju novi kampovi.

Stratis Kitelis, gradonačelnik glavnog grada Lezbosa Mitilina, rekao je da su protesti započeli nakon što vlada nije ispunila obećanje da drastično smanji broj migranata na ostrvu tokom zimskih meseci.

„Ne verujemo u njihova uveravanja da će sve postojeće strukture biti zatvorene”, rekao je Kitelis za AP, prenosi Tanjug.

„Ljudi na ostrvima … su otvorili svoje domove i pružili ono malo što su imali da pomognu (izbeglicama), ali nažalost, zbog loše politike situacija je sada van kontrole”, rekao je on i dodao da je Evropa postavila zidove protiv njih i zarobila imigrante i izbeglice na njihovom ostrvu.

BONUS VIDEO: Kako novoforimrane drumske bande imigranata terorišu puteve u Srbiji, napadaju žene i kako su za proteklih 30 dana počinili najmanje 30 napada, pogledajte u sledećem snimku.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite