SRBIJA JE BUDNA: U Negotinu peticija protiv naseljavanja ekonomskih migranata! ODLIČAN ODZIV GRAĐANA…

SRBIJA JE BUDNA: U Negotinu peticija protiv naseljavanja ekonomskih migranata! ODLIČAN ODZIV GRAĐANA…

Iako vest o dolasku preko 2.000 migranata u opštinu Negotin nije zvanično potvrđena počelo je prikupljanje potpisa protiv organizovanog prihvatanja i prijema ekonomskih migranata, a građani se vodi principom bolje sprečiti nego lečiti.

Peticiju je do sada potpisalo više stotina ljudi, a samo u prva dva sata njih 400. Interesovanje je veliko kako ističe Vladimir Živković, ugostitelj iz Negotina. Peticija je, kaže on, građanska inicijativa i nema političkog obeležja.

„Veoma je dobar odziv, iznad očekivanja. Postoje saznanja iz opštine i policije da će ovde naseliti migrante. Već počinju radovi u ponedeljak. Firma iz Bora se javila koja će da izvodi radove u okviru sanitarnih čvorova, električne instalacije. Već su kreveti namešteni. Postoje saznanja da će iz Doma iseliti decu sa posebnim potrebama i useliti decu migranata i njihove majke, a muškarce u kasarnu“, tvrdi Živković.

Na društvenim mrežama se ovih dana masovno šeruju razni tekstovi o naseljavanju migranata u stare kasarne i u napuštena seoska domaćinstva u opštinama Veliko Gradište i Žabare, koje navodno treba da prime 800, odnosno 1.000 migranata.

Pročitajte još:
MAĐARSKA KRIZA SVE PROMENILA: Čak 10.000 migranata zatražilo da živi u Srbiji za samo 2 meseca
ISTORIJSKA POBEDA NARODA NAD POLITIČARIMA: Grčka vlast odustala od naseljavanja migranata…
Mađarski ultimatum Vučiću, imaš 10 dana da se izjasniš o migrantima!

Lokalna vlast optužena da zatrašuje građane

U međuvremenu, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić poriče pisanja lokalnih portala, kao i predsednik Opštine Žabari, Jovan Lukić koji je podneo i krivične prijave zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda, iako se izazivanje panike odnosi na one sličajeve kada je neko sprečio sprovođenje odluke državnih organa, a ukoliko nije bilo takve odluke da se migranti nasele, onda nema ni osnova za prijavu.

Na koje sve načine NVO sektor uči migrante da lažu kako su im kuće spaljene u Siriji, da odglume priče o ubijenim članovima porodice kako bi lakše došli do azila, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta/Ngportal. rs

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite