(VIDEO) ČESI PROTESTVOVALI U PRAGU: Kosovo nije nezavisno. ono pripada našoj braći Srbima!

(VIDEO) ČESI PROTESTVOVALI U PRAGU: Kosovo nije nezavisno. ono pripada našoj braći Srbima!

„Kosovo je Srbsko“ poručili su Česi u Pragu.

Organizacija Prijatelji Srba na Kosovu organizovala je u centru Praga miran protest sa kojeg je poručeno da je Kosovo sastavni deo Srbije.
Učesnici skupa, koji je održan juče, na godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Demonstranti su naveli da protestuju zbog „krađe Kosova od Srbije“ i ukazali da je prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN južna srpska pokrajina sastavni deo Srbije.

Demonstranti, koji su držali srpsku zastavu sa natpisom „Kosovo je Srbija“ su podsetili da su Česi 1999. godine protestovali protiv NATO agresije na Srbiju i izrazili neslaganje sa tom akcijom, koja je izvedena, kako su naveli, uz sramnu podršku tadašnjeg češkog predsednika Vaclava Havela.

– Kada su Albanci, zahvaljujući međunarodnom pritisku zauzeli srce Srbije, Kosovo, a Česi su ponovo pokazali podršku srpskoj braći i sestrama. Moto Kosovo je Srbija poznat je svim fudbalskim navijačima u Češkoj. Da, Kosovo je Srbija – poručeno je s ovog skupa.

Na skupu je protiv takozvane nezavisnosti Kosova, govorio i narodni poslanik Jaroslav Foldina.

BONUS VIDEO: Kako novoforimrane drumske bande imigranata terorišu puteve u Srbiji, napadaju žene i kako su za proteklih 30 dana počinili najmanje 30 napada, pogledajte u sledećem snimku.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite