BUKTE LAŽNE VESTI: Naš mladić nije zabranio migrantu da sedne u autobusu! N1, Beta, Danas naseli na neproverenu vest!

BUKTE LAŽNE VESTI: Naš mladić nije zabranio migrantu da sedne u autobusu! N1, Beta, Danas naseli na neproverenu vest!

Lažne vesti u kojima Srbi i Mađari navodno tuku migrante, diskriminišu ih, Grčka mornarica potapa brodove sa izbeglicama, i teorije da se dokazana masovna silovanja u Kelnu 1.500 žena za Novu godinu nisu desila, iako ih je lako proveriti, preplavili su društvene mreže. Istovremeno izlgeda da i main-stream mediji imaju želju da šire dezinformacije i lažne vesti, pa je tako juče javnost uznemirila neproverena informacija, da je jedan naš mladić odbio da pusti migrnata da sedne pored njega iako je imao uredno numerisanu kartu. Istražili smo šta se zapravo desilo…

Kako bi javnost reagovala na vest da je „jedan migrant“ (bez imena i prezimena) silovao „jednu ženu“ (bez imena i prezimena), dok policija i nadležni organi nemaju nikave podatke da se incident desio, a da se istovremeno ta vest pojavi na ekstremno desničarskom portalu, sa istorijom dezinformacija? Kao šlag na tortu i navodnu „očevidac“ ne želi da navede svoje ime. Ipak kada je situacija obrnuta svi veliki mediji prenose vest kao udarnu, bez da provere da li se događaj desio, ili da makar neko svojim imenom i prezimenom stane iza priče.

Lažna vest o disrkiminaciji migranta u autobusu, za koju nema nikakvih dokaza osim bizarno sastavljene vesti jednog radikalno levičarskog portala raširila se brzinom svetlosti po Srbiji. Radi se o lažnoj vesti koju je plasirao ekstremno levičarski portal Autonomija, koji ima dugu istoriju autošivinizma, a barataju i sa pseudo-psihjatrijskim terminima kao što su ksenofobija, fobija koja ne postoji.

Evo kako ta vest glasi (Jedan mladić, jedan migranti i jedna žena):

Jedan mladić večeras nije dopustio jednom migrantu da sedne pored njega u autobusu na relaciji Beograd – Sombor, iako je imao kupljenu kartu sa numerisanim brojem sedišta.

Očevici su ispričali za Autonomiju da je migrant star oko 25 godina krenuo da sedne na svoje mesto, ali mu je mladić koji je već tu sedeo rekao: “Ne možeš da sedneš ovde”.

Migrant je, pokazujući kartu, rekao: “Ali, to je moje mesto”. Potom je mladić besno procedio kroz zube: “Jesam li ti rekao da ne možeš da sedneš ovde!”

Migrant se uputio ka vozaču, ali ovaj nije želeo da reaguje, nakon čega je migrant seo na stepenište ua autobusu.

Posle pet minuta jedna žena je videla slobodno mesto pored mladića koji nije dozvolio migrantu da sedne pored njega.

“Evo, gospođo, možete sesti ovde, ima slobodno”, rekao je taj mladić, i žena je sela.

Nemoguće je da vam nakon čitanja teksta za oko ne upadne da sve zvuči kao fikcija. Ipak pored toga iz nepoznatog razloga se ne navodi ni ime „očevidca“. Razumljivo je da neka da nema svih detalja o nekom događaju, ali je nužno pozvati se na makar nečije ime, kako bi moglo da se ustanovi šta se desilo, što ovden nije slučaj.

Pored toga migrant se nije oglasio povodom problema iako veliki broj NVO u Srbiji pruža pravnu podršku žrtvama diskriminacije, što je još čudije. Istovremeno ni policija se nije oglasila povogom navodnog incidenta.

Vest je preneo veliki broj portala, kao što su N1, Beta, Modno i Danas, bez da predhodno provere pozdanost portala Autonomija, a interesentno je da neki od navedenih portala kritikuju objavljivanje vesti kada migranti vrše napada na naše građane, iako u tim slučajevima osobe izlaze u javnost svojim imenom i prezimenom.

Više o tome kako se fingiraju vesti o ubistvima migranata u mediteranu od pro-EU vlasti Grčke možete pogledati klikom OVDE.

Reportažu televizije N1 u kojoj tvrde da migranti ne prave incidenta, dok istovremeno intervjuišu migranta u trenutko kada je upao u lokalnu kuću možete videti klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/Autonomija

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite