ZA NJIH IMA PARA! Bujanovac dao 450.000 na migrante, Građani zahtevaju sednicu Saveta za bezbednost!

ZA NJIH IMA PARA! Bujanovac dao 450.000 na migrante, Građani zahtevaju sednicu Saveta za bezbednost!

Koliko smo dugo slušali lažne vesti, da EU finansira sve potreba migranata i troškove njihovog boravka? Istina je daleko drugačija!

Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac, najavio je da će zakazati sednicu Saveta za bezbednost na kojoj bi se rešili problemi koje žitelji okolnih naselja imaju sa migrantima smeštenim u Prihvatnom centru u fabrici “Svetlost”.

Arsić, koji je u utorak predsedavao sednicom opštinskog Štaba za vanredne situacije kao prvu meru naveo je hitno postavljanje rasvete između sela Božinjevce i Levosoje, kao i novog nadvožnjaka do ulaza u ovo selo.

Kako je rekao, to će koštati oko 450.000 i biće plaćeno iz lokalnog budžeta to jest od novca poreskih obveznika, dok sa druge strane migranti ne doprinose lokalnoj ekonomiji.

– Brojni meštani ovih sela kuda prolaze migranti nam se žale, prinuđeni su da noću čekaju decu iz škole i žene sa posla.

Nemamo ništa protiv migranata, ali to više nisu porodice sa decom već se radi o mlađim, vojno sposobnim muškarcima, tako da najpre moramo da zaštitimo naše ljude – rekao je Arsić.

Pročitajte još:
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) UBIJTE JE U IME ALAHA: Devojka plače i vrišti dok je migranti nemilosrdno tuku!
(FOTO) Migranti izbacili devojku iz gradskog prevoza, jer ne nosi hidžab!
UBIĆEMO TE: Migranti noževima napali kamiondžiju, policija iz Šida nije poslala ni patrolu!

On je dodao da će od nadležnih tražiti da pojačaju kontrolu ulaska i izlaska migranata iz Prihvatnog centra.

– Bezbednosna situacija u opštini je narušena zbog ponašanja pojedinih migranata. Imamo situaciju da ih, kao nedavno, sa mađarske granice dovoze ovde.

Mi u Bujanovcu smo u poslednjih dvadesetak godina imali brojne bezbednosne probleme sa kojima smo se izborili i sada, umesto da živimo u miru, imamo problem sa migrantima.

Jeste da treba pomoći tim ljudima, ali nama je naše lokalno stanovništvo na prvom mestu – naglasio je Arsić.

Izvor: Dnevna Gazeta/OK Radio/ Bujanovačke

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite