Autošovinizam i lažne vesti: PSG traži suđenje, zbog akcije protiv migrantskog nasilja u Beogradu!

Autošovinizam i lažne vesti: PSG traži suđenje, zbog akcije protiv migrantskog nasilja u Beogradu!

Sa skandaloznim saopštenjem PSG Sergeja Trifunovića obrušio se na aktiviste koji su sinoć išli Beogradom i molili migrante da ne prave incidente, zbog serije napada na nad našim ženama, paljenja kuća po Subotici i napada na decu, Ironija je da je upravo Trifunović pre par meseci na skupu u centru Beograda optužen za govor mržnje kada je govorio o Sirijcima i Mađarima. 

Iako tokom akcije niko nije povređen niti je bilo indicija da će se desiti bilo kakvo nasilje, ekstremni levičarski pokret traži od nadležnih reakciju i tvrdi da ovakvo neodgovorno ponašanje na kraju može dovesti do ubistava ili teškog povređivanja.

Pokret slobodnih građana (PSG) poziva nadležno tužilaštvo da hitno procesuira osobe koje su pretile migrantima u Beogradu, o čemu postoje video zapisi koji su se juče pojavili na društvenim mrežama. Istovremeno PSG nije precizirao kakve su pretnje u pitanju.

„Pokret apeluje na pojedine političke činioce da ne podižu napetost prema državljanima zemalja koje su pogođene ratom, a koji priliku za novi život traže na tlu Evrope. Ovo je još jedna bizarna izjava, jer se ne zna koje su to zemlje koje su pogođene ratom, jer je rat u Iraku odavno gotov, a i Sirija je pacifikovana.

„Dezinformacije kojima se manipuliše dovode do sve češćih napada“, navedeno je u današnjem saopštenju PSG iako nije navedeno koji su to sve češći napadi. Istovremeno PSG nije pomenuo niz lažnih vesti koje su proteklih dana preplavile internet, a u kojima su naši građani navodno diskriminisali migrante, iako se na to ne žali ni jedan migrant niti policija već svedoče „anonimni izvori“.

Ovakvo neodgovorno ponašanje na kraju može dovesti do ubistava ili teškog povređivanja.

Srbija je uvek bila država koja prihvata i pomaže svima koji su u nevolji, i smatramo da je naša civilizacijska dužnost da tim putem i nastavimo, tvrdi PSG, bez da precizira od kog novca će Srbija pomoći ekonomskim migrantima i azilatnima.

Izvor: Dnevna Gazeta/Espreso/Agencije

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite