ULTIMATUM: Amerikanci poručili Vučiću, ako kupiš još jedan komad ruskog oružja slede ti sankcije!

ULTIMATUM: Amerikanci poručili Vučiću, ako kupiš još jedan komad ruskog oružja slede ti sankcije!

Američka agencija AP prenela je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nabavci sistema Pancir S1 od Rusije, uz ocenu da joj zbog toga prete sankcije SAD.

– Srbija je dobila sofisticirani protivraketni sistem od Rusije, uprkos mogućim američkim sankcijama protiv balkanske države, koja zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji – piše američka agencija i dodaje da uprkos tome što teži EU Srbija jača političke i vojne veze sa Rusijom.

Kako se navodi, Srbija je obećala da neće ući u NATO i odbila je da se pridruži sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji zbog politike prema Ukrajini.

Dodaje se i da se rusko naoružavanje Srbije sa nelagodom posmatra na Zapadu, zbog rastućih tenzija na Balkanu, kao i da američki zvaničnici otvoreno govore o uvođenju sankcija Srbiji u slučaju da joj Moskva proda još oružja, posebno naoružanja koja može da ugrozi bezbednost susednih NATO država.

Pročitajte još:
(VIDEO) Srbi u grupama presreću migrante, nemojte da vam padne na pamet da dirate naše žene!
BRUTALAN GOVOR MRŽNJE: Subotičani su psihički bolesnici, zato mrze migrante!
SAD JE SVE JASNO: Austrijski ministar ponovio, Srbija je potpisala da primi migrante!

Agencija citira Vučića koji je za Tv Prva rekao da se nada da neće biti sankcija, jer je on otvoreno govorio o nabavci Pancira, kao i da veruje da se sankcije odnose na moguću nabavku anti-raketnog sistema S-400.

Pancir je raketni sistem sa brzom paljbom namenjen za odbranu od krstarećih raketa, dronova i niskoletećih letelica sa dometom od oko 20 kilometara.

Na koje sve načine NVO sektor uči migrante da lažu kako su im kuće spaljene u Siriji, da odglume priče o ubijenim članovima porodice kako bi lakše došli do azila, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite