(VIDEO) KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Sinoć ponovo patrolirao sa ekipom, sprečićemo migrantsko nasilje!

(VIDEO) KNEŽEVIĆ NA SLOBODI: Sinoć ponovo patrolirao sa ekipom, sprečićemo migrantsko nasilje!

Posle medijskog linča od strane režimskih novina i portala, Damnjan Knežević, vođa inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije“, danas je saslušan u stanici policije u Bulevaru Despota Stefana, ali je posle 2 ipo sata pušten na slobodu, a sinoć su aktivisti ponovo patrolirali ulicama i imali poruku za novinare koji su ih bez ikakvih osnova nazvali fašistima i prilepili etiketu psihičkih poremećaja fobije (ksenofobije). 

Nova patrola protiv migrantskog nasilja. Aktivisti se slikali sa naslovnim stranicama Blica, u kojima su ih vređali da su fašisti iako su na snimku više puta ponovili da nemaju veze sa fašizmom.

Mladić, koji je organizovao narodne patrole sa ciljem da emigrante upozna sa zakonima Republike Srbije, na čijoj teritoriji borave (najčešće bez ikakvih dokumenata), očigledno je zasmetao režimu, ali i delu opozicije i prozapadnih medija.

Odluka policije da pozove Kneževića na razgovor povodom istrage o krivičnom delu raspirivanja nacionalne, rasne i verske mržnje mnoge je šokirala, naročito ako se pogledaju snimci iz patrole, gde se ni u jednom momentu ne vidi pretnja, mržnja ili slično. Čak, srpski mladići sa emigrantima lepo razgovaraju, rukuju se, pa se čini da nema osnova ni za kakve optužbe.

Posle saslušanja njegov advokat Marko Pušica je izjavio sledeće:

– Knežević je dobio poziv kao građanin, ne kao osumnjičeni ni za jedno krivično delo. Mi verujemo da tu nema krivičnog dela i da tužilaštvo neće podleći političkim pritiscima .

Pročitajte još:
ISKASAPLJEN: Migranti u Subotici sekli dečaka sa skalpelom po glavi! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
SNIMAK ZBOG KOGA OBRENOVAC ŽIVI U STRAHU: Šta to migranti rade noću u kasarni? (VIDEO)
(FOTO) MIGRANT PRETUČE SRBINA: Prekršaj i kazna 5.000 dinara! MIRNA PATROLA: Krivično delo i 5 godina zatvora!

Knežević je za naš portal izjavio da su mladići iz narodne patrole na pravom putu ako su uspeli da ujedine Aleksandra Vučića, Nenada Čanka i Sergeja Trifunovića.

– Svi oni rade za isto carstvo. Nastavićemo sa našom kampanjom i patrolama, da bi se naši građani osećali bezbednije. Svi državni aparati su zakazali, mediji nisu izveštavali o tome šta se dešava sa migrantima na našim ulicama, a sada kada smo mi izašli na ulicu da zamolimo migrante da poštuju zakone Srbije, vodi hajka na nas – poručio je Knežević.

Nakon što je pušten na slobodu, iste noći Damnjan Knežević je kao što je predhodno i obećao stanovnicima centra Beograda, nastavio sa patrolama.

Grupa mladića je obilazila prostor oko Zelenog venca, gde se nalazi kontraverzni centar za azilante Miksalište, a na kraju patrole slikali su se sa naslovnim stranicama Blica na kojima su uvredljivo prikazani kao fašisti uprkos činjenici da na samom snimku više puta ponavljaju migrantima, da nisu fašistička ili nacistička grupa, nego samo građani koji su zabrinuti neospornim napadima koji su počinjeni nad našim građanima.

Kako je Aleksandar Vučić najavio naseljavanje migranata po Srbiji i da li je Srbija potpisala Dablinski sporazum o migrantima pogledajte u sledećem snimku:

Izvor: Srbin.info/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite