(VIDEO) OTPOR: Grci tukli policiju debelim motkama, napali lokaciju gde se iskrcavaju migranti sa brodova!

(VIDEO) OTPOR: Grci tukli policiju debelim motkama, napali lokaciju gde se iskrcavaju migranti sa brodova!

Na grčkim ostrvima Lezbos i Hios rano jutros izbili su sukobi policije i stanovnika ostrva koji protestiraju zbog izgradnje centra u kome će biti naseljeni migranti. Napadi na tešku mašineriju, ometanje iskrcavanja ekonomskih migranata i fotografije građana koji tuku policiju motkama, obišli su Evropu. 

Stanovnici ostrva su pokušali da spreče dolazak policije i početak radova. Policija je ispalila suzavac na ljude koji su se okupili, pokušavajući da spreče brodove da pristanu.

Grčka vlada je poručila da će uprkost otporu građana nastaviti sa planiranom izgradnjom novih objekata, koji bi zamenili postojeće kampove, čime će se prošitiri kapaciteti prenosi AP.

Mnogi stanovnici ostrva i lokalne vlasti protive se tim planovima, a vlast ne želi da raspiše lokalni referendum. Inače Grčka nije prva bezbedna zemlja u koju azilanti iz Sirije ulaze, pa po pravilima UN nema obavezu da ih primi.

Oko 500 ljudi na Lezbosu pokušalo je da onemogući istovar teške mašinerije, nakon čega suizbili sukobi pošto su građani pokušali da blokiraju gradilište, prenosi Reuters.

Pročitajte još:
ISKASAPLJEN: Migranti u Subotici sekli dečaka sa skalpelom po glavi! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
SNIMAK ZBOG KOGA OBRENOVAC ŽIVI U STRAHU: Šta to migranti rade noću u kasarni? (VIDEO)
(FOTO) MIGRANT PRETUČE SRBINA: Prekršaj i kazna 5.000 dinara! MIRNA PATROLA: Krivično delo i 5 godina zatvora!

Grčke vlasti planiraju da izgrade zatvorene pritvorske centre na Lezbosu, Hiosu, Samosu, Kosu i Lerosu, ostrvima u blizini Turske, odakle svake godine na hiljade azilanata kreće put Evrope.

Kako je Aleksandar Vučić najavio naseljavanje migranata po Srbiji i da li je Srbija potpisala Dablinski sporazum o migrantima pogledajte u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta/Radio Slobodna Evropa

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite