(VIDEO) POLICIJSKO ŠIKANIRANJE: Protivnici migrantskog nasilja su uhapšenu, a u stanici se desilo nešto mnogo gore!

(VIDEO) POLICIJSKO ŠIKANIRANJE: Protivnici migrantskog nasilja su uhapšenu, a u stanici se desilo nešto mnogo gore!

Dok su građani negodovali i vikali aktivistima bravo momci, policija ih je uhapsila, a u policijskoj stanici se prema navodima advokata desilo nešto mnogo gore. 

Pravo na advokata je ustaljena pravna norma u svim civilizovanim zemljama, ali kako svedoče aktivisti patrola protiv migrantskog nasilja oni to elementarno pravo nisu imali, kada su uhapšeni tokom svoje akcije.

Narodni poslanik Srđan Nogo rekao je ispred MUP-a Savski venac, da je policija protiv pravno saslušavala naše sugrađane bez da im je predhodno rečeno da imaju pravo na advokata.

Istovremeno advokat Damnjana Kneževića, lidera grupe istakao je da mu nije dozvoljeno da bude u prostorijama dok se Knežević saslušava od strane policije.

Građanske patrole protiv migrantskog nasilja su po treću noć za redom patrolirale delom Beograda oko Zelenog venca koji je izrazito pogođen migracijom. Iako ponovo nije bilo incidenata policija je pohapsila aktiviste.

Nakon kampanje medijskog linča i velikog broja lažnih vesti, psihjatrijskih etiketa o fobijama koje su plasirali mediji i pojedine političke grupacije, mladići iz Inicijative nema predaje Kosova i Metohije, pohapšeni su u centru naše prestonice.

Kako nam javljaju naši izvori sa terena nema indicija da je bilo incidenata ili da su pravili nereda, a sami članovi grupe su više puta isticali da nemaju ništa prootiv migranata već da se bore protiv migrantskog nasilja.

Na snimku u ulici admirala Geprata ispred zgrade broj 3.  se mogu videti tri marice i dva automobila policije koji su blokirali ulicu i priveli aktiviste iz patrole. Na upadljivo negodovanje građana koji žive u migrantskom kraju.

Kada su videli prizor uhapšenih mladića građani su počeli da se okupljaju, a mogli su se čuti i povici podrške „Bravo momci“. Patrolama treba da se da policijska plata prokomentarisala je Beograđanka.

Epidemija lažnih vesti u kojima se izmišljaju napadi na migrante

U periodu od samo 18 dana (3 februara od 21) internet su zapalile neproverene informacije, a veliki mediji preneli su čak 6 lažnih vesti. Dok televizije i komesarijat optužuju minorne anti-migracione stranice za navodne lažne vesti, niko od njih ne otvara temu zbog čega se plasiraju nedokazane informacije o diskriminaciji imigranata.

U navednom periodu, imali smo:

1. Lažni napad Četnika na NVO za koji je policija dokazala da nije tačan, već da je NVO napao radnike koji su čistili prostoje u kojima su migranti boravili ilegalno.

2. Desio se nepostojeći napad na migranta u Somboru koji nije potvrdila ni policija niti migrant, već u krajnje sumnjivom svedočenju pripadnik pro-migrantske NVO tvrdi da se desio.

3. Radikalno levičarski portal Autonomija palsirao je bez ikakvih dokaza, vest da je jedan naš čovek zabranio migrantu da sedi u autobusu pored njega.

4. Na N1 koji ima istoriju lažnih vesti objavljeno je da je u mađarskom selu u neimenovanoj kafani, neimenovani konobar, odbio da usluži neimenovanog migranta, a ponovo slučaj diskriminacije nisu potvrdili niti policija niti migrant.

5. Dojče Vele je uprkos fotografijama napadnutih žena, velikom broju vesti o migrantskim napadima noževima koje je potvrdila i policija, napisao tekst da su napadi na žene samo deo paralelne realnosti.

6. Šlag na tortu su tvrdnje Mijahila Tešića čestog gosta u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, da grčka mornarica potapa brodove sa migrantima.

Poverenica za ravnopravnost nije reagovala povodom ovakvog tipa lažnih vesti, kao ni Komesarijat za izbeglice kome raste obim posla sa migrantskom krizom, a nisu se oglasili ni nadležni organi države.

Do sada nije sprovedeno i jedno istraživanje o mogućoj korelaciji migrantskih napada i lažnih vesti uperenih protiv lokalnog stanovništva u Srbiji.

Patrole su pokrenuli napadi na naše građane, a javnost je zabrinula vest o napadu na Aleksandru Ignjatović koju je migrant udarao pesnicom u glavu pred mužom, a policijske patrole i pripadnici MUP-a nisu bili dovoljni da odvrate migranta od tog napada.

Istovremeneo javnost je šokirala informacija da su imigranti po ulicama Kelna za samo jednu noć silovali 1.500 Nemica, za novu godinu 2016. godine, a slični slučajevi su zabeleženi u Roterhamu (1.400 žrtava) i u britanskom gradu Ročdejlu (preko 1.000). Napominjemo žrtve su bile evropskog porekla.

Da li policijske patrole mogu da se izbore sa migrantskim nasiljem i kako migranti napadaju, žene, decu i kako primera radi gađaju naše građane kamenicama možete pogledati na sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite