(VIDEO) NE ZNAJU ZA STRAH: Dva puta su hapšeni, ali je sinoć ponovo šetala narodna patrola protiv migrantskog nasilja!

(VIDEO) NE ZNAJU ZA STRAH: Dva puta su hapšeni, ali je sinoć ponovo šetala narodna patrola protiv migrantskog nasilja!

Uprkos senzacionalističkim naslovima, kampanji etiketiranja patrola je ponovo prošla Beogradom, a organizatori poručuju da ih niko neće zastrašiti besmislenim hapšenjima.

„Korak ide za korakom“ napisali su aktivisti ispod kratkog klipa, aludirajući na pesmu marširala kralja Petra garda, koja govori o odbrani Srbije tokom Prvom svetskom ratu.

Po četvrti put patrola se šetala Beogradom, iako su samo veče pre toga svi bili pohapšeni uključujući i jednog prolaznika koji nije imao nikakve veze sa akcijom.

Javnosti i dalje ostaje misterija zbog čega sa aktivisti hapse, jer kako ističu ne krše ni jedan zakon, a optužbe da su prekršili član 317 krivičnog zakona zbog širenja rasne, verske i nacionalne mrežnje se našao na žestokom udaru kritika.

Naime akcija je organizovana protiv migrantskog nasilja, a ne migranata kao ljudi dok istovremeno migrant nije ni rasa, ni nacija, niti verska pripadnost.

Pročitajte još:
(VIDEO) Hajde recite, da je i ovo lažna vest o napadu migranata! Da li je mala devojčica, fašista sa fobijama?!
(VIDEO) Pohapšene patrole protiv migrantskog nasilja, građani vikali bravo momci!
POLICIJA NIJE DEMANTOVALA: Migranti izboli Srbina pred ženom, ispred Bitefa?! 

Tokom jučerašnjeg dana zaposleni u komesarijatu za izbeglice Vladimir Cucić, inače tvrdokorni pristalica masovne migracije rekao je u grupi koja je patrolirala bilo 7 momaka. Po svemu sudeći taj broj se povećao makara za duplo.

Šta se desilo prekjuče?

Nakon kampanje medijskog linča i velikog broja lažnih vesti, psihjatrijskih etiketa o fobijama koje su plasirali mediji i pojedine političke grupacije, mladići iz Inicijative nema predaje Kosova i Metohije, pohapšeni su u centru naše prestonice.

Kako su javili naši izvori sa terena nema indicija da je bilo incidenata ili da su pravili nereda, a sami članovi grupe su više puta isticali da nemaju ništa prootiv migranata već da se bore protiv migrantskog nasilja.

Na snimku u ulici admirala Geprata ispred zgrade broj 3. se mogu videti tri marice i dva automobila policije koji su blokirali ulicu i priveli aktiviste iz patrole. Na upadljivo negodovanje građana koji žive u migrantskom kraju.

Kada su videli prizor uhapšenih mladića građani su počeli da se okupljaju, a mogli su se čuti i povici podrške „Bravo momci“. Patrolama treba da se da policijska plata prokomentarisala je Beograđanka.

Hapšenja u centru Beograda

Ekskluzivno samo na Dnevnoj Gazeti, snimak hapšenja građanskih patrola protiv migrantskog nasilja u Beogradu. Uskoro opširnije.

Gepostet von Dnevna Gazeta – Necenzurisane vesti am Dienstag, 25. Februar 2020

Lider pokreta Damnjan Knežević, je juče u toku dana saslušan zbog istrage da je počinio izazivanje rasne i verske mržnje, protiv migranata u jednom od najčudnijih slučaja našeg modernog pravosuđa koji ima problem, jer migrant nije ni rasa ni vera.

Knežević je posle dva ipo sata saslušanja pušten na slobodu, a kako je njegov advokat izjavio za medije navedenog dela rasne mržnje u ovom slučaju jednostavno nema.

Više o tome kako su se zataškavala 1.500 silovanja koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu nad ženama evropskog porekla, kao i prikrivanja masovnih silovanja u gradu Roterhamu možete videti u sledećem snimku: 

Epidemija lažnih vesti u kojima se izmišljaju napadi na migrante

U periodu od samo 18 dana (3 februara od 21) internet su zapalile neproverene informacije, a veliki mediji preneli su čak 6 lažnih vesti. Dok televizije i komesarijat optužuju minorne anti-migracione stranice za navodne lažne vesti, niko od njih ne otvara temu zbog čega se plasiraju nedokazane informacije o diskriminaciji imigranata.

U navednom periodu, imali smo:

1. Lažni napad Četnika na NVO za koji je policija dokazala da nije tačan, već da je NVO napao radnike koji su čistili prostoje u kojima su migranti boravili ilegalno.

2. Desio se nepostojeći napad na migranta u Somboru koji nije potvrdila ni policija niti migrant, već u krajnje sumnjivom svedočenju pripadnik pro-migrantske NVO tvrdi da se desio.

3. Radikalno levičarski portal Autonomija palsirao je bez ikakvih dokaza, vest da je jedan naš čovek zabranio migrantu da sedi u autobusu pored njega.

4. Na N1 koji ima istoriju lažnih vesti objavljeno je da je u mađarskom selu u neimenovanoj kafani, neimenovani konobar, odbio da usluži neimenovanog migranta, a ponovo slučaj diskriminacije nisu potvrdili niti policija niti migrant.

5. Dojče Vele je uprkos fotografijama napadnutih žena, velikom broju vesti o migrantskim napadima noževima koje je potvrdila i policija, napisao tekst da su napadi na žene samo deo paralelne realnosti.

6. Šlag na tortu su tvrdnje Mijahila Tešića čestog gosta u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, da grčka mornarica potapa brodove sa migrantima.

Poverenica za ravnopravnost nije reagovala povodom ovakvog tipa lažnih vesti, kao ni Komesarijat za izbeglice kome raste obim posla sa migrantskom krizom, a nisu se oglasili ni nadležni organi države.

Do sada nije sprovedeno i jedno istraživanje o mogućoj korelaciji migrantskih napada i lažnih vesti uperenih protiv lokalnog stanovništva u Srbiji.

Patrole su pokrenuli napadi na naše građane, a javnost je zabrinula vest o napadu na Aleksandru Ignjatović koju je migrant udarao pesnicom u glavu pred mužom, a policijske patrole i pripadnici MUP-a nisu bili dovoljni da odvrate migranta od tog napada.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite