(VIDEO) Patrole protiv migracije formirane i u Subotici! ČIJA JE OVO ZEMLJA NAŠA ILI NJIHOVA?

(VIDEO) Patrole protiv migracije formirane i u Subotici! ČIJA JE OVO ZEMLJA NAŠA ILI NJIHOVA?

Mi želimo da imamo mir kao u Poljskoj i Mađarskoj.

Tema migracije više ne može da se gura pod tepih, uprkos lažni vestima u kojima se građani Srbije optužuju za diskriminaciju i panike od neo-nacizma sve je veća podrška lokalnim pokretima protiv migracije. Nakon hapšenja patrole protiv migrantskog nasilja u Beogradu, ne samo da kampanja nije prekinuta nego se razbuktala i pojavile su se grupe u drugim mestima.

Narodne patrole koje su počele da sve češće šetaju srpskim gradovima i skreću migrantima pažnju na to kako bi trebali da se ponašaju u Srbiji, ali i da štite građane od mogućih napada migrantskih grupa, sve više uzimaju maha.

Nakon Beograda, „narodne patrole“ zabeležene su i u drugim većim gradovima Srbije, a na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se neki od njihovih organizatora obraćaju građanima na ulici i objašnjavaju zbog čega su se dali u akciju.

Subotičanin, čiji identitet nam nije poznat, okupljenim građanima govori sledeće stvari:

– Je l’ ovo naša Srbija ili njihova. Hajde recite, je l’ naša?

E, pa, ako je naša, mi smo građani ove zemlje – svi, hrišćani koji živimo ovde i muslimani koji žive ovde, ali koji su bili tu pre dvadeset i pre pedeset godina i koji su ovde na ovom buvljaku radili – želimo da poručimo da nam treba naša Srbija i naša Subotica za nas.

Pročitajte još:
VLADA DONELA UREDBU: Migranti sa visokom školom lakše do posla, a gde će se zaposliti naši mladi?
ISKASAPLJEN: Migranti u Subotici sekli dečaka sa skalpelom po glavi! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
(VIDEO) Hajde recite, da je i ovo lažna vest o napadu migranata! Da li je mala devojčica, fašista sa fobijama?!

Dok je još vreme. Mi nećemo šerijat ovde, nećemo burke, nećemo hidžabe, nećemo da prođemo kao što sada prolazi Švedska, kao Nemačka, Francuska, Engleska, Italija, Norveška! Mi ne želimo to! Mi želimo da imamo mir kao u Poljskoj i Mađarskoj! Ne želimo migrante koji se šetaju svuda! Ne može, mi to ne dozvoljavamo – ispričao je čovek u crnoj kapi koga je neko iz mase oslovio sa: „Tako je, Sale!“.


Broj migranata ove godine veći je nego u isto vreme 2016 iako su ratovi na bliskom istoku utihnuli, a istovremeno mediji manipulišu podacima o migrantsko nasilju pa se tako ustalio podatak da migrnati čine 0.06 posto, krivičnih dela u Srbiji bez da se navede kolika njihova populacija pa tako ne znamo da li je 0.06 malo ili mnogo, već se samo potencira na tome da naši građani čine večinu što je i prirodno jer smo većina u sopstvenoj zemlji.

U sred eskalacije problema u Subotici je najavljen protest protiv naseljavanja migranata, a pre nekoliko dana na ulicama Beograda se pojavila i prva „narodna patrola“ zbog nasilja nad ženama. Protest u Subotici je zakazan za 29.02. od 17:30 na trgu Jovana Nenada.

Šta se to dešava u Evropi, na šta Subotičani misle kada kažu da ne žele da završe kao Nemci, Šveđani i Italijani kao i informacije o tome kako su se zataškavala 1.500 silovanja koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu nad ženama evropskog porekla možete videti u sledećem snimku. 


Izvor: Dnevna Gazeta/Espreso

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite