KORISTE PANDEMIJU ZA ŠIRENJE MRŽNJE: EU optužila Rusiju, za posledice Korona virusa!

KORISTE PANDEMIJU ZA ŠIRENJE MRŽNJE: EU optužila Rusiju, za posledice Korona virusa!

Nova teorija zavere uzela je maha u Evropi. Krizu sa pandemijom, mediji koji godinama raspiruju rusofobiju iskoristili su za postizanje svojih političkih ciljeva.

Ruski mediji vode kampanju širenja dezinformacija kako bi podstakli paniku, sejali nepoverenje i pogoršali posledice korona virusa na Zapadu, navodi se u dokumentu EU u koji Rojters tvrdi da je imao uvid.

Rusija koristi kontradiktorne, zbunjujuće i zlonamerne izveštaje kako bi Briselu otežala da odgovori na izazove koje je donela pandemija korona virusa.

Ruske službe palsiraju lažne vesti na engleskom, španskom, italijanskom, nemačkom i francuskom, piše u izveštaju koji nije potkrepljen čvrstim činjenicama.

“Kampanju dezinformacija vode ruski državni mediji, ali i svi ostali koji su pod kontrolom Kremlja”, tvrdi se u internom dokumentu na devet strana od 16. marta.

U Moskvi još uvek nema odgovora na ovaj dokument, a Rusija je ranije oštro demantovala liberalne teorije zavere u bilo kakvo širenje lažnih vesti i vođenje kampanje protiv EU na društvenim mrežama.

Pročitajte još:
ORBANOV ŠAMAR MERKELOVOJ U SRED NEMAČKE: Vi ste hteli migrante mi nismo, vi gušite demokratiju!
GRČKA ĆE NAJURITI AZILANTE: Azil vam ne traje beskonačno, spremajte se za deportacije!
SADA IMA MRTVIH: Korona odnosi živote u Srbiji, zaraženo 135 osoba i broj raste!

“Kremlj krizu javnog zdravlja u zapadnim zemljama želi da iskoristi za ostvarivanje svog šireg cilja i širenjem dezinformacija sruši evropska društva”, navodi se u dokumentu koji je izradila Evropska služba za spoljno delovanje, koja je zadužena za spoljnu politiku EU, a na čijem čelu se nalazi visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozef Borel.

Ta služba nije želela da komentariše objavljeni izveštaj, ali je njen potparol rekao da je EU u stalnom kontaktu sa Guglom, Fejsbukom, Tviterom i Majkrosoftom u vezi sa “širenjem dezinformacija o korona virusu”. EU je nedavno ugušila slobodu izražavnja na društvenim mrežama, a zabranila je i takozvane meme, fotografije sa natpisima, pozivajući se na autorska prava.

BONUS VIDEO: Na koje način je Džordž Soroš isplanirao naseljavanje migranata po Srbiji, a Ana Brnabić to potvrdila pred kamerama na konferenciji u Londonu možete videti na sledećem snimku:

Izvor: Vesti Dana/ Radio Slobodna Evropa

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite