NASTAVLJA SE AFERA KORONA: Vučićeve lažne vesti i izazivanje histerije u narodu!

NASTAVLJA SE AFERA KORONA: Vučićeve lažne vesti i izazivanje histerije u narodu!

Korona izazvala haos i medijskom prostoru. 

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta. Građanima je, pak, rečeno da je prvi slučaj otkriven 5 dana kasnije – 6. marta, dva dana nakon što su bili raspisani izbori, i dan nakon što je SNS skupio potpise i predao ih Republičkoj izbornoj komisiji, nakon naknadnog demanta deo opozicije i dalje optužuje Vučića za zataškavanje i ne veruje u demant.

Pored ove afere, to nije kraj pa tako opozicioni portali optužuju medije naklonjene Vučiću za probleme u Srbiji, ali traže i odgovornost zato što su se pre epidemije sistematski plasirale informacije da Korona nije opasna.

Na tapetu optužba ispred svih se nalazi Informer. Širenje neistine u doba pandemije koronavirusa može izazvati paniku, pogotovo ako se lažne vesti odnose na pojedince, ma ko ti pojedinci bili. Ovoga puta, kao i svakog prethodnog, na udaru urednika Informera našli su se političari iz opozicije.

– Đubrad, ološ i najgori ljudski talog na čelu sa tajkunom Draganom Đilasom i ludakom Boškom Obradovićem pokušavaju da politički profitiraju na epidemiji! Izmišljaju, lažu i mrze. Oni bi žarko želeli da se u Srbiji desi Italija, da imamo bar 1.000 mrtvih. Teško njima sa njima samima – napisao je Dragan J. Vučićević na Tviteru.

Sa jedne strane, kada se ovako nešto napiše, potrebno je da se ovakva tvrdnja podupre dokazima. Kako i na koji način bilo ko u Srbiji može da poželi da „nam se dogodi Italija“. U svakoj normalnoj zemlji u roku od nekoliko sekundi, neko bi za ovakvu tvrdnju momentalno bio priveden na informativni razgovor.

Ukoliko su tvrdnje tačne, iste sekunde se kreće u akciju hapšenja onih koji ovako nešto planiraju ili žele. Ukoliko tvrdnje nisu tačne, iza rešetaka ide onaj ko tvrdi i širi paniku. Jer, kako je i sam Vučićević napisao: „Širenje lažnih vesti i izazivanje panike je ozbiljno krivično delo u uslovima vanrednog stanja“.

Da institucije u ovoj zemlji rade, Dragan J. Vučićević bi samo na osnovu naslova, koji su u početku, u skladu sa politikom države, izlazili u Informeru, završio u zatvoru. Međutim, kad se vlast sprdala sa koronavirusom, zašto ne bi mogao i urednik glavnog glasila predsednika države Aleksandra Vučića.

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite