Srbi i Bošnjaci u velikom problemu: Korona zaglavila migrante na Balkanu, stotine slobodno šetaju gradovima! Žarište za širenje virusa…

Srbi i Bošnjaci u velikom problemu: Korona zaglavila migrante na Balkanu, stotine slobodno šetaju gradovima! Žarište za širenje virusa…

Migrantima je Evropa, zbog korona-virusa, postala nemoguć cilj.

Državni ministar sigurnosti BiH i predsednik Koordinacionog tela za zaštitu i spasavanje BiH Fahrudin Radončić smatra da migranti koji se slobodno kreću izvan prihvatnih centara mogu biti najveće žarište za širenje korona virusa.

„Događa se ono što sam ja, nažalost, govorio. Kada sam pre mesec ili dva upozoravao da je to sigurnosna kriza, ljudi su me ismevali i govorili: „To je humanitarna kriza“, „Mi nismo dobar narod“, „Radončić nas tera da budemo nehumani.“ To je trenutno najveće žarište za širenje korona-virusa. Imate danas situaciju: nema nikoga od domicilnog stanovništva u centru grada, ali imate 100 ili 200 migranata koji potpuno nesmetano šetaju. Moramo ih skloniti s ulice“, zaključio je pre nekoliko dana Radončić.

Naglašavajući važnost ograničavanja kretanja koju moraju poštovati i svi građani BiH, ministar Radončić čak smatra da se za migrante hitno moraju podići šatorska naselja s bodljikavom žicom kako bi se onemogućilo njihovo kretanje.

Pročitajte još:
(VIDEO) ORBANOVO UPOZORENJE SRBIJI: Šta ćemo reći unucima kada pitaju „zašto su vas preplavili migranti“…
POBUNA GASTARBAJTERA U KAMPU: Gladni smo, hladno nam je, nema lekova! Stidite se uniforme, Vučić čeka da pocrkamo…

Prošle godine Granična policija BiH sprečila je ilegalni ulazak 13.251 migranta u BiH, a prema podacima UNHCR-a u 2019. u BiH je ušlo 30.500 migranata. To je veliki porast u odnosu na 2017. godinu kada je taj broj iznosio 750, no znatno manje u odnosu na zbivanja ove godine.

Vidljivo je da će taj broj ove godine biti daleko manji, ali sada je problem kako i na migrante koji su ostali „zarobljeni“ u BiH primeniti stroge mere discipline u borbi protiv korona virusa.

„Mnogi od njih imaju rešenje da su u nekom od centara i policija ih mora fizički naterati da budu tamo i zabraniti im kretanje, jer za to imaju zakonska prava. Vrlo je važno ograničenje kretanja jer to ograničenje imaju i svi građani u BiH koja se bori protiv pandemije“, zaključio je ministar za bezbednost BiH Fahrudin Radončić.

Pročitajte još:
(FOTO) VUČIĆEVA PREVARA: Deca izbeglice su ćelavi i imaju brade! Sirijci izgledaju kao da su došli iz Afrike…
(VIDEO) NAJVEĆI SKANDAL NJEGOVE KARIJERE: Vučić skrivao Koronu od javnosti zbog izbora

Na ovo u razgovoru za DW upozorava i stručnjak kriminalističke psihologije, prof. dr. Sandi Dizdarević koji naglašava da policijske službe, agencije i sve druge relevantne institucije ne smeju dozvoliti slobodna kretanja i boravak migranata na rascepkanim lokacijama.

„Hitno je nužno centralizovati njihovo boravište na jednoj ili nekoliko lokacija pod 24-satnim nadzorom. Ukoliko dođe do situacije da neko od migranata bude inficiran korona virusom, bojim se da ćemo se s ovim fenomenom morati suočavati na daleko teži način“, ističe prof. Dizdarević.

BONUS VIDEO: Na koji način su botovi u Srbiji vređali majku kojoj je ćerka silovana, pa ubijena od strane migranata i kako su NVO aktivisti za dokazani zločin tvrdili da je lažna vest, a sve sa ciljem da se zataška migrantsko nasilje možete pogledati u emisiji produkcije Balkan.info posvećenoj migrantskoj invaziji na Srbiju:


Izvor: Dojče Vele

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite